Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 64% korting
,

De toekomst van werk (1e druk 2009)

Gebonden Nederlands 2009 9789085161554
Voormalig top 100Totaal 80 dagen
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 64% korting

Samenvatting

Leiderschap verandert en het aantal managers neemt af. Wat zijn banen van de toekomst? Welke branches verdwijnen en welke nieuwe ontstaan er? Welke toekomst hebben organisaties in het MKB en multinationals? Hoe worden we straks beoordeeld en beloond voor werk? Hoe worden we gemotiveerd? Hoe vindt werving van personeel plaats? Waardoor wordt straks uw promotie bepaald?

Er komt een andere toekomst voor sociale zekerheid; vakbonden en werkgeversorganisaties eroderen. Leren wordt anders. Welke toekomst hebben freelancers? Hoe organiseert u uw arbeidzame leven als u 120 jaar oud wordt in perfecte conditie? Komen gilden terug?

Technologie verandert werk ingrijpend, bijvoorbeeld de baan van de secretaresse, maar ook in fabrieken werken straks meer robots dan mensen. De snelheid van veranderen groeit. Hoe wordt u 'employee of choice' in deze nieuwe tijd? Hoe verlopen twee carrières in een huwelijk straks? Hoe functioneert de expat van de toekomst?

In dit boeiende boek, met een aantal zelftests, bundelen trendwatcher Adjiedj Bakas en HR-professional Martijn van der Woude acht megatrends over de toekomst van werk. Met een agenda voor de toekomst: waar moet u morgen aan beginnen om klaar te zijn voor de toekomst?

Specificaties

ISBN13:9789085161554
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:279
Druk:1
Verschijningsdatum:27-11-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (2)

De toekomst van werk
Ben Kuiken | 28 januari 2010
In De toekomst van werk schetsen Adjiedj Bakas en Martijn van der Woude acht trends op het gebied van werk. Opvallend is hun positieve insteek: het is niet alleen maar kommer en kwel wat de toekomst brengt.
Lees verder
De toekomst van werk (1e druk 2009)
Hugo-Jan Ruts | 28 december 2009
We leven in tijden van grote verandering. Een tijdsgewricht waarin veel zekerheden verdwijnen, waarin we anders leren, de arbeidsverhoudingen wijzigen en de economische macht verschuift richting de Pacific-regio. Althans, dat zijn de uitgangspunten van Adjiedj Bakas en Martijn van der Woude in 'De toekomst van werk'. Een toegankelijk en prikkelend boek over 8 metatrends op het terrein van werk, economie, leren en leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
19 stemmen
4
11
3
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Adjiedj Bakas over 2010: hard, moeizaam, onrustig
Pierre Spaninks 27 november 2009 Volgens de Chinese kalender is 2010 het Jaar van de Tijger. De traditie wil dat zulke jaren hard, moeizaam en onrustig zijn, met veel onverwachte wendingen. Trendwatcher Adjiedj Bakas liet zich door deze volkswijsheid inspireren bij zijn vooruitblik op de trends voor komend jaar. ‘Grandeur en armoede gaan hand in hand. Liefde en passie worden belangrijke thema's. De tijger houdt niet van een saai bestaan.’

Over Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas (1963) werd uitgeroepen tot Trendwatcher van het Jaar 2009 en Zwarte Zakenman van het jaar 2008. Hij geldt als 'eminent' (De Wereld Draait Door), 'prominent' (De Volkskrant), 'laagdrempelig' (De Telegraaf), 'Europa's beste trendwatcher' (Story), 'goed onderbouwend' (NRC Handelsblad), 'de verpersoonlijking van vooruitgang' (Elsevier), 'een top-10 spreker' (Management Team), 'niet alledaags' (Intermediair), 'origineel' (Elle), 'bijzonder' (Linda), 'spannend' (Esta), 'optimistisch' (CNN), 'inspirerend' (BBC), 'provocerend' (Het Parool) en 'vrolijk' (Trouw). Door de lezers van het blad 'Sprout' werd hij uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mannen onder de 50.

Andere boeken door Adjiedj Bakas

Over Martijn van der Woude

Martijn van der Woude (1969) is oprichter en algemeen directeur van PiCompany. PiCompany is internationaal actief op het gebied van online assessment instrumenten en marktleider in Nederland. Martijn van der Woude is gespecialiseerd in het verbinden van bedrijfsprocessen aan de HR-cyclus, waarmee PiCompany haar klanten helpt blijvend resultaatgericht te worden. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten die inspelen op trends en wereldwijde ontwikkelingen. Eerder bracht hij de bestsellers 'Coachen op gedrag en resultaat' en 'Coachen op prestatie en resultaat' uit.

Andere boeken door Martijn van der Woude

Inhoudsopgave

Voorwoord: Ben Verwaayen

Ten geleide: Adjiedj Bakas en Martijn van der Woude

Deel 1: Werk door de eeuwen heen, trends en trendgolven van toen, nu en straks

Deel 2: Megatrends Werk

Megatrend 1
Naar drastische vernieuwing van het onderwijs

Megatrend 2
Naar nieuwe arbeidsrelaties en een leven lang gepassioneerd werken

Megatrend 3
Naar een arbeidsmarkt die divers talent herbergt, met andere markten voor hoger en lager geschoolden en een nieuwe positie voor vakbonden, ondernemingsraden en werkgeversorganisaties

Megatrend 4
Naar technologisering van werk en de uitverkoop

Megatrend 5
Naar nieuwe zingeving in werk en andere ethiek in een 'open source' tijd met meer internationaal en lokaal werk tegelijk

Megatrend 6
Naar een versmelting van werk en privé

Megatrend 7
Naar nieuw leiderschap

Megatrend 8
Naar een verschuiving van de economie van west naar oost

Deel 3: Toekomstscenario's voor werken in de 21e eeuw

Deel 4: Werkagenda voor de Toekomst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De toekomst van werk (1e druk 2009)