Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Het leven volgens Rutger Kopland

onze vluchtige plek van de waarheid

Paperback NL 2012 9789086870875
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek is gewijd aan een levensbeschouwelijke lectuur van het werk van Rutger Kopland. Daarbij komen literaire, filosofische en religieuze aspecten aan de orde.

Dat Rutger Kopland (1934) tot de belangrijkste moderne Nederlandstalige dichters behoort, is onomstreden. Naast zijn werk als biologisch psychiater en hoogleraar, publiceerde hij veertien dichtbundels en een drietal boeken met literaire essays. Ze worden door een opvallend breed publiek gelezen en zijn met tal van literaire prijzen en eredoctoraten bekroond. Koplands poëzie vertolkt een aardse spiritualiteit, die de lof van de oppervlakkigheid zingt maar de echo van wat verdwenen is blijft opvangen.

Aan dit boek werkten mee: de schrijver ARNON GRUNBERG, de neerlandici TOM VAN DEEL, STEFAAN EVENEPOEL, JAAP GOEDEGEBUURE en MARJOLEINE DE VOS, de literatuurwetenschapper ANTON KORTEWEG, de filosoof HARRY KUNNEMAN, de neurowetenschapper WILLEM HENDRIK GISPEN en de theologen/religiewetenschappers ERIK BORGMAN en JOHAN GOUD.

Johan Goud (1950) is hoogleraar 'Religie en zingeving in literatuur en kunst' aan de Universiteit Utrecht. Hij is een vooraanstaand Levinas-kenner en publiceerde daarnaast over uiteenlopende theologische en filosofische thema's.

Eerder verscheen, in dezelfde opzet en uitvoering, 'Het leven volgens Arnon Grunberg', eveneens onder redactie van Johan Goud.

Specificaties

ISBN13:9789086870875
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Klement, Uitgeverij
Verschijningsdatum:14-9-2012
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het leven volgens Rutger Kopland