Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Focus op jeugdcriminaliteit

Inleiding voor de beroepspraktijk

Paperback Nederlands 2014 9789088505089
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit is de volledig herziene zesde druk.

Wat is jeugdcriminaliteit? Welke strafbare feiten plegen jongeren en hoe pakken we deze jongeren aan in Nederland?

'Focus op jeugdcriminaliteit' geeft antwoord op deze en andere vragen met betrekking tot de aard, kenmerken en aanpak van jeugdcriminaliteit in Nederland.

Na een korte inleiding in de criminologische theorie wordt de overstap gemaakt naar de Nederlandse praktijk. Hoeveel jongeren plegen delicten en welke delicten plegen zij? Welke typen jeugddelinquenten kennen we, wat zijn hun motieven en hoe groeien deze jongeren op? Behalve een stand van zaken geven de auteurs ook inzicht in de reacties op crimineel gedrag. Welke straffen en welke interventies kennen we in Nederland en wat zijn de mogelijkheden voor preventie? De besproken thema's zijn volop geïllustreerd met actuele praktijkvoorbeelden en casuïstiek waardoor het boek goed leesbaar is.

'Focus op jeugdcriminaliteit' kan beschouwd worden als een inleiding voor de beroepspraktijk. Het is bedoeld voor geïnteresseerden in jeugdcriminaliteit, voor studenten aan sociale, pedagogische, juridische en politieopleidingen en voor alle professionals die in de praktijk in aanraking komen met het fenomeen jeugdcriminaliteit.

Specificaties

ISBN13:9789088505089
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:SWP
Druk:6
Verschijningsdatum:21-2-2017
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henk Ferwerda

Henk Ferwerda (1960) is criminoloog, politieonderzoeker en directeur van Advies- en Onderzoeksgroep Beke. Voorheen was hij werkzaam bij het Criminologisch Instituut van de Rijksuniversiteit te Groningen. Na zijn studie sociologie promoveerde hij in 1992 aan de Juridische Faculteit op een (longitudinaal) onderzoek onder jongeren naar de ontwikkeling en achtergronden van criminele carrières. Sinds 1986 publiceert hij op diverse terreinen van criminaliteit, veiligheidsbeleid en de strafrechtsketen.

Andere boeken door Henk Ferwerda

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Focus op jeugdcriminaliteit