Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verkennen wat er gaande is

Verandermanagementbox deel 2

Audio-cd Nederlands 2008 9789089590015
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In deze tweede aflevering van 'De Verandermanagementbox' beschrijft Miel Otto de eerste stap in elk verandertraject: het diagnosticeren van organisatorische problemen, ofwel verkennen wat er gaande is.

Een diagnose moet leiden tot een meervoudige probleemdefinitie en een oplossingsgerichte veranderstrategie. Problemen, doelen en veranderstrategieën zijn altijd gerelateerd aan een specifieke context. Tussen organisaties bestaan bijvoorbeeld grote verschillen in doelen, structuur en werkprocessen, machtsprocessen en de organisatiecultuur. Pluriformiteit is dus het sleutelwoord.

In deze aflevering leert u de kunst van het waarnemen en hoe u pluriform naar organisaties kunt kijken. Daarnaast wordt uiteengezet hoe u kunt kijken naar strategische organisatieveranderingen en tot slot hoort u hoe u een diagnose stelt binnen de kaders van het probleem, de context en de aanpak.

Prof. dr. Miel Otto is emeritus hoogleraar besturing van veranderingsprocessen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij schreef onder meer de boeken 'Wat is waarheid?' en 'Strategisch veranderen in politiek bestuurde organisaties'.

Speelduur ± 70 minuten
www.verandermanagementbox.nl

De afleveringen van 'De Verandermanagementbox' worden ingesproken door de professionele voice-overs Ben Maasdam en Marjon Keller.

Wanneer u dit product koopt bij Managementboek.nl, kunt u de pdf van de tekst downloaden. Deze vindt u onder 'Uw account' (rechtsboven op deze pagina).

Specificaties

ISBN13:9789089590015
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:70
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (2)

Dick Plomp | 12 mei 2009
Waarmee moet ik rekening houden in de diagnosefase van een verandertraject? Hoe helpt deze diagnose bij het kiezen van een geschikte veranderstrategie? Zo maar een aantal vragen, die een veranderaar zich kan stellen. Veranderen is een thema dat veel adviseurs en managers al tijden bezighoudt.Lees verder
Annelies Bakelaar | 6 augustus 2008
Deel 2 in de 'Verandermanagementbox' is samengesteld door Miel Otto, emeritus hoogleraar besturing van veranderingsprocessen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit deel van de luisterbox staat in het teken van de eerste stap in elk veranderproces: 'verkennen wat gaande is oftewel diagnosticeren'.Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. De kunst van het waarnemen
3. Pluriform kijken naar organisaties
4. Methodisch waarnemen
5. Keuze van beschrijvingsinstrumenten
6. Onbevangen kijken
7. Kijken naar strategische organisatieveranderingen
8. Probleem, context en aanpak
9. Inhoud, proces en interventiediepte
10. Samenvatting

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verkennen wat er gaande is