Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Vormgeven aan de interne organisatie

Verandermanagementbox deel 9

Audio-cd Nederlands 2008 9789089590084
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Organisaties worden vaak gedwongen tot veranderingen die gericht zijn op het creëren van andere organisatievormen. Deze veranderingen hebben grote consequenties voor de organisatie. De vraag is hoe je een veranderproces moet organiseren. Het best gaat dit door het op te knippen in twee delen: het feitelijke proces van veranderen en het vormgeven van de organisatie. Bij de eerste component horen vragen als: welke stappen ondernemen we? Mogen mensen meedenken of drukken we door? De tweede component, het vormgeven van de organisatie, heeft een meer inhoudelijk karakter. Hierbij horen vragen als: welke organisatie-inrichting helpt het best om de strategie te realiseren? Wat zijn goede volgorde-regels? In deze aflevering wordt uitgebreid stilgestaan bij de vormgeving van de organisatie en komt het proces van verandering kort aan de orde.

Specificaties

ISBN13:9789089590084
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:70
Druk:1
Verschijningsdatum:30-9-2008
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (1)

Joost van Driessen | 1 november 2010
Pierre van Amelsvoort en Herman Kuipers splitsen een verandertraject in twee delen: het veranderproces en het (inhoudelijke) ontwerp van de uitkomst van de verandering. Het luisterboek 'Vormgeven aan de interne organisatie' gaat over het ontwerp van de organisatie.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pierre van Amelsvoort

PIERRE VAN AMELSVOORT is als organisatieadviseur van de ST-Groep sinds 1982 betrokken bij integrale organisatievernieuwing in diverse branches in België en Nederland. Tevens is hij docent bij de Radboud Academy Nijmegen en Flandres Synergy. Van 1993 tot 2007 was hij bijzonder hoogleraar Sociotechniek aan de Radboud Universteit Nijmegen. Thans is hij hoogleraar Sociale Innovatie aan de KU Leuven. Hij is mede-initiatiefnemer van het Vlaams- Nederlandse “Ulbo de Sitter Instituut” voor kennisontwikkeling en -verspreiding over het nieuwe organiseren. En tevens mede initiatiefnemer van het Global STS-D (sociotechnical-design) Network, een internationaal netwerk van lokale netwerken die zich bezig houden met het nieuwe organiseren.

Andere boeken door Pierre van Amelsvoort

Over Herman Kuipers

HERMAN KUIPERS is emeritus hoogleraar Sociotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en emeritus hoogleraar Organisatiepsychologie aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Vóór zijn benoeming tot hoogleraar werkte hij als onderzoeker en adviseur bij het Nederlands Instituut voor Preventieve Geneeskunde (NIPGTNO) en bij het Nederlands Maritiem Instituut. Bij het NIPG-TNO was hij onder meer projectleider van het Nationaal Actieprogramma Ziekteverzuim. Na zijn emeritaat was hij actief als onafhankelijk organisatieadviseur binnen “Bos & Kuipers”. Daarnaast hield hij zich, binnen de stichting “Promotum Promovendi”, bezig met de ondersteuning van buitenpromovendi.

Andere boeken door Herman Kuipers

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Het ontwerpvraagstuk
3. Het bureaucratische arrangement
4. Bureaucratie en dynamiek
5. Het flexibele arrangement
6. Theoretische context
7. De ontwerpketen in zeven stappen
8. Veranderkundige implicaties
9. Afsluiting

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vormgeven aan de interne organisatie