Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Leiderschapsbox deel 5: De interculturele leider

Hoe leiders cultuurverschillen benutten

Luisterboek Nederlands 2011 9789089590794
Niet leverbaar.

Samenvatting

In deze vijfde aflevering van 'De Leiderschapsbox' laat Niels Noorderhaven zien hoe bedrijven die 'over de grens' gaan bijna altijd te maken krijgen met cultuurverschillen. Die cultuurverschillen zijn vaak ingesleten patronen die zichtbaar worden in gebruiken en gewoonten. Hoe hanteren interculturele leiders deze verschillen en hoe maken zij die verschillen productief? Sensitiviteit voor culturele verschillen is onmisbaar. Verder gaat het bij succesvolle interculturele leiders om respect voor de ander, het streven naar gelijkwaardigheid en het zoeken naar complementariteit in de samenwerking.

Specificaties

ISBN13:9789089590794
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

podcast
Niels Noorderhaven over de interculturele leider
Ronald Buitenhuis 22 september 2011 Door de globalisering is het steeds normaler om samen te werken met iemand uit een andere cultuur. Maar zo gemakkelijk is dat niet. Niels Noorderhaven beschrijft in De interculturele leider hoe je intercultureel leiderschap verwerft. ‘Het is een proces van zelfontdekking.’

Over Niels Noorderhaven

Niels Noorderhaven is hoogleraar Internationaal Management aan de Universiteit van Tilburg. Hij doet onderzoek naar samenwerkingsprocessen over cultuurgrenzen heen en begeleidt bedrijven in interculturele samenwerking door culturele verschillen zichtbaar te maken. Van zijn onderzoek naar de samenwerking tussen KLM en Air France verscheen een diepgaande praktijkbeschrijving op de cd-rom bij het boek 'Leiders in cultuurverandering' van Jaap Boonstra.

Andere boeken door Niels Noorderhaven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Leiderschapsbox deel 5: De interculturele leider