Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Leiderschapsbox deel 6: De tegendraadse leider

Over de 3 G's van leiderschap: genius, geest en geste

Luisterboek Nederlands 2011 9789089590800
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In deze zesde aflevering van 'De leiderschapsbox' gaat René ten Bos op geheel eigen en tegendraadse wijze in op de tegendraadse leider. Hij laat zien waarom het fout is om te denken dat het bij leiderschap draait om visies, doelen of resultaten? Echte leiders leven in een 'gestisch' universum noemt: een wereld waarin het produceren van effecten belangrijker is dan de vraag naar het beste effect. Mensen moeten begrijpen dat leiderschap in al haar goede en kwade vormen nooit resultaatgericht is, zo betoogt Ten Bos. Zolang dat niet doordringt, zal het niet alleen met het veranderpotentieel van organisaties beroerd gesteld zijn, maar heerst er ook een algehele atmosfeer van kramp en malaise.

Specificaties

ISBN13:9789089590800
Rubriek:Leiderschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:60
Druk:1

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Voorbij de erfenis van Taylor
Nienke van Oeveren 15 november 2011 De zon schijnt de open, ronde zaal in. Het Slow event ‘Taylor voorbij’ van 14 november vindt plaats in het gemeentehuis van Heemstede. Het gebouw past bij zijn manier van werken, de gemeente heeft afgelopen donderdag de TelewerkJaarprijs gewonnen en scoort jaar op jaar hoog bij de landelijke monitor ‘Waar staat je gemeente.nl?’. Een inspirerende omgeving om antwoord op de vraag te krijgen hoe organisaties er de komende eeuw uitzien.
podcast
René ten Bos over de tegendraadse leider
Ronald Buitenhuis 2 november 2011 ‘Ik wil afstand nemen van het idee dat leiderschap iets goed is.’ René ten Bos kijkt met een relativerende blik naar leiderschap in De tegendraadse leider, de 6de aflevering van De Leiderschapsbox. ‘Ik zou leiders willen zien als procesdragers.’
Alle interviews en artikelen (2)

Over René ten Bos

René ten Bos (1959) is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en honorary professor aan de Universiteit van St Andrews in Schotland. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in kritische management theorieën en heeft gepubliceerd over verschillende onderwerpen, zoals organisatie-ethiek, strategisch management en genderstudies. In de afgelopen jaren heeft René ten Bos lezingen en cursussen gegeven voor verschillende organisaties en bedrijven, waaronder Corus, Philips, AKZO, Stork, Vodafone, Rabobank, Ministerie van Justitie, verschillende ziekenhuizen, scholen, politieorganisaties. Van 1999 tot 2003 was hij redactielid van M&O (bekendste Nederlandstalige wetenschappelijk managementtijdschrift). Ook is hij redactielid geweest van het tijdschrift Filosofie in Bedrijf. Ten Bos is een bekende spreker voor zowel academisch als management publiek. Van zijn hand verschenen eerder bij Uitgeverij Boom onder meer: Het geniale dier (2008), Stilte, geste, stem (2011), Water (2014), Dwalen in het antropoceen (2017) en Extinctie (2019).

Andere boeken door René ten Bos

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. Genius
3. Geest
4. Geste
5. Loslaten

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Leiderschapsbox deel 6: De tegendraadse leider