Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Riksja's Journey

Met een organisatie op weg naar overvloed

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789089840264
Direct te downloaden

Samenvatting

“Dit is het verhaal van Riksja’s Journey. Over hoe we het deden, wat er mis ging en wat we daar van leerden. Over de kracht van liefde en overvloed die onze wereld op haar kop zette.”

In 2000 nam Marius Appelman ontslag als consultant bij een grote corporate. Niet gehinderd door enige kennis van de reisbranche startte hij Riksja Travel vanuit een dringende behoefte het anders te gaan doen dan zijn voormalige werkgever. Zijn intentie: mensen op de eerste plaats zetten met een organisatie die bruist van enthousiasme.

Dit was de start van een reis met vele openbaringen. Hij ontdekte dat werken vanuit een liefdevolle intentie de opening bracht naar overvloed en resultaten.

Daardoor werd de organisatie in vele opzichten succesvoller dan hij bij de start voor mogelijk had gehouden.
Niet alleen bereikte Riksja en haar dochters een omzet van 100 miljoen euro met 250 werknemers; het werden blije medewerkers met veel betrokkenheid en energie.

De weg naar overvloed vraagt om afstemmen en vertrouwen geven, de bereidheid meerdere keren een omweg te maken en op zoek te gaan naar het juiste beleid. Het vraagt om het ontwikkelen van bewustzijn van medewerkers en van Marius zelf in zijn rol van directeur.

Vanuit zijn dromen en verwondering ging Marius op onderzoek uit en bracht hij Riksja naar pieken en dalen én onbekend terrein. Authentieke keuzes en vastbeslotenheid waren nodig om het werken vanuit een liefdevolle intentie vol te houden en terug te vinden als de weerbarstige werkelijkheid weer had toegeslagen.

"Dit is het verhaal van Riksja's Journey. Over hoe we het deden, wat er mis ging en wat we daar van leerden. Over de kracht van liefde en overvloed die onze wereld op haar kop zette."

Marius Appelman studeerde Bedrijfseconomie en werkte jarenlang bij een internationaal IT bedrijf. In 2000 besloot hij zijn hart te volgen; hij maakte van zijn passie zijn vak en startte Riksja Travel. Zijn onorthodoxe manier van voelen, kijken, denken en handelen heeft geresulteerd in een bloeiend bedrijf met gemotiveerde en betrokken medewerkers, duizenden tevreden reizigers en blije collega's in de keten van Riksja.

Specificaties

ISBN13:9789089840264
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:242
Uitgever:Heart Media
Verschijningsdatum:9-5-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Riksja's Journey