Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld

Zij geven vorm aan de wereld waarin we leven en bepalen, als we niet oppassen onze toekomst

Paperback Nederlands 2022 9789400514546
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑08‑2022
24,99

Samenvatting

Grote multinationals beïnvloeden hoe we denken, wat we eten, wie we ontmoeten, hoe we onze tijd besteden en zelfs op wie we stemmen. Naarmate die bedrijven groeien, groeit ook hun invloed en macht over mensen en overheden. Om ervoor te zorgen dat de toekomst niet wordt gedicteerd door bedrijven, maar door mensen, moeten we weten wie ze zijn en hoe we ze kunnen controleren.

De ervaren financiële journalisten Hannu Sokala en Juha-Pekka Raeste beschrijven de vijftig bedrijven die een groot deel van de internationale marktkrachten bepalen. Sommige van die bedrijven zijn relatief onbekend (Zhongguó Yancao Zonggongsi en BlackRock), sommige voordehand liggend (Google en Amazon), sommige lijken misschien verrassend (Ikea en Disney) en sommige onvermijdelijk (Gazprom en Chevron). Sommige bedrijven profiteren van onze dagelijkse behoeften (Cargill en Coca-Cola), sommige van onze ijdelheid (ByteDance en Facebook) en sommige van onze hebzucht (Goldman Sachs en Berkshire Hathaway).

Het boek biedt een uitgebreid en vaak verrassend perspectief op de belangrijkste en gevaarlijkste bedrijven ter wereld. Zij geven vorm aan de wereld waarin we leven en bepalen, als we ze niet controleren, onze toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789400514546
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:528
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:30-8-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Juha-Pekka Raeste

Juha-Pekka Raeste schrijft over internationale en binnenlandse economie voor de Helsingin Sanomat, de grootste krant van Finland. Grote bedrijven en de IT-industrie hebben zijn bijzondere interesse.

Andere boeken door Juha-Pekka Raeste

Over Hannu Sokala

Hannu Sokala werkt als onderzoeksjournalist voor Yle, de Finse publieke omroep. Hij houdt zich onder andere bezig met macroeconomische vraagstukken en internationale financiële markten.

Andere boeken door Hannu Sokala

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld