Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Internet is niet het antwoord

Uber, Instagram, Facebook en Google: in dit messcherpe manifest toont Andrew Keen ons de rotte plekken van internet

Paperback Nederlands 2015 9789401604604
Niet leverbaar.

Samenvatting

Internet had kunnen zorgen voor meer democratie en vrijheid, maar heeft vooral ongelijkheid versterkt. In dit messcherpe, hyperactuele betoog toont Keen de beangstigende, rotte plekken van de technologische wereld. Zijn ijzersterkte betoog, dat naast uitgebreid eigen onderzoek en interviews gevoed is met werk van academici en journalisten, laat zien hoe we kunnen zorgen dat de keuzes die we maken, beïnvloed door internet, niet meer leiden tot gevaarlijke en vooral onvoorziene gevolgen.

Internet heeft de grootste verschuiving sinds de Industriële Revolutie in onze maatschappij in gang gezet. We lijken geen oog te hebben voor de diep negatieve effecten van internet op onze economie, psychologie en cultuur. Andrew Keen schudt ons wakker.

'Internet is niet het antwoord' is ook de niet eerder zo helder geschreven technologische en economische geschiedenis van internet, vanaf het ontstaan in de jaren zestig, via de opkomst van de big data-bedrijven, naar de allesoverheersende trend vooral geld te willen verdienen met elke menselijke activiteit.

Specificaties

ISBN13:9789401604604
Trefwoorden:economie, technologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:21-10-2015
ISSN:

Expertrecensies (2)

Internet is niet het antwoord
Patrick Davidson | 25 augustus 2016
'Altijd goed wanneer een boek je zo aan het denken zet' meent Patrick Davidson. Hij las Internet is niet het antwoord van Andrew Keen, een zeer kritische analyse van de interneteconomie en Amerikaanse tech-bedrijven zoals Facebook, Uber, Amazon, Apple, Google en Whatsapp. Wat is de impact die internet en internetbedrijven hebben op ons leven en op diverse bedrijfstakken? Leest als een roman, kent een open einde, al is een happy end nog lang niet zeker.
Lees verder
Internet is niet het antwoord
Mireille Schrijnemaekers | 5 januari 2016
Andrew Keen heeft een messcherp manifest geschreven waarin hij de lezer kennis laat maken met de andere kant van het internet. In Internet is niet het antwoord toont hij aan dat internet –sinds de Industriële Revolutie- de grootste ontwrichtende verandering in onze maatschappij in gang heeft gezet.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Andrew Keen

Andrew Keen groeide op in Noord-Londen. Hij studeerde aan de universiteiten van Londen, Sarajevo en Berkely. In de jaren negentig behoorde hij tot de pioniers van de internetgeneratie en met het door hem opgerichte Audiocafe.com werd hij een beroemdheid in Sillicon Valley. Tegenwoordig presenteert hij het internetpraatprogramma AfterTV.

Andere boeken door Andrew Keen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het netwerk
2. Het geld
3. Het gebroken centrum
4. De persoonlijke revolutie
5. De catastrofe van de overvloed
6. De eenprocenteconomie
7. De glazen mens
8. Mislukking op grote schaal

Conclusie
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Internet is niet het antwoord