Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Denken en zijn met een negentig jarig brein

bespiegelingen

Paperback NL 2014 9789402103854
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Over dit boek
De titel van deze bundel Denken en zijn lijkt gehuld in duisternis. Dag en nacht hield denken mij bezig zonder dat ik precies weet wat denken is. Ook al schreef Heidegger daar nauwkeurig en uitvoerig over in was heiszt denken. In dit licht getuigt mijn vraag eigenlijk van verregaande filosofische onbescheidenheid. Over zijn gesproken, waar staat dat aangrijpender, fundamenteler en poëtischer beschreven dan in Sein und Zeit. Een tekst die door een gelovig mens religieus geïnterpreteerd zou kunnen worden.
Sommige teksten doen ook denken aan Wittgensteins taalspelen . Bij het samen stellen van dit boek bleek de volgorde en inhoud van de essays volslagen contingent te zijn. Anders gezegd, zij hadden niet of anders kunnen zijn geschreven. Veel bespiegelingen raakten elkaar even zinvol als onverwacht. Vooral in en door de vraag waarom er iets is en niet veeleer niets .

Over de auteur
Dr. Jan Paul Rijken studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de Heelkunde. Na zijn pensionering studeerde hij wijsbegeerte aan dezelfde universiteit. Hij was werkzaam als chirurg in de ziekenhuizen van Walcheren van 1961 - 1991.

Specificaties

ISBN13:9789402103854
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:61
Verschijningsdatum:16-10-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Denken en zijn met een negentig jarig brein