Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het verhaal van een klimaatondernemer

Paperback Nederlands 2023 9789460031717
Nog niet verschenen, verwacht op 07‑11‑2023
17,95

Samenvatting

Ondernemer, innovator, inspirator. Marjan Minnesma, medeoprichter van Urgenda, is het allemaal. Niet belerend, maar stimulerend. Optimistisch, nuchter, bevlogen, energiek. Met een stel jonge ondernemers voerde ze de eerste in serie geproduceerde elektrische auto's in en verkocht die aan grote steden. Ze brak de markt voor zonnepanelen open door 50.000 stuks uit China te importeren, zonder subsidie. Zo daalde de prijs voor een compleet zonnedak met eenderde. En, een wereldwijd unicum: via een rechtszaak wist ze de Staat te dwingen tot het voeren van een strenger klimaatbeleid.

Wonen, vervoer, voedsel, energie: met de 'Dag van de Duurzaamheid', de 'Climate Miles' naar Parijs, klimaatneutrale woningen, de 'Sustainable Fashion Week', het 'Low Car Diet' en vele andere initiatieven stond Minnesma met Urgenda aan de wieg van allerlei vernieuwingen in Nederland. Zo, met enthousiasme en actie, probeert ze al jaren niet alleen in woord, maar ook in daad ons klimaatprobleem te verkleinen.

Sinds kort lijken politiek en bedrijfsleven om. Nederland verduurzaamt. Maar het gaat nog niet snel genoeg. Omschakelen op korte termijn is noodzakelijk en levert ons bovendien veel voordelen op.

In dit boek vertelt Minnesma haar bijzondere verhaal. En passant legt ze op even aanstekelijke als onderhoudende wijze uit waarom we juist nu moeten versnellen: 'Wie anno 2017 nog ontkent dat de aarde opwarmt, kan evengoed volhouden dat de aarde plat is. We hebben een klimaatprobleem. Maar dat kunnen we oplossen, als we het écht willen. Het wordt tijd voor een andere economie.'

Specificaties

ISBN13:9789460031717
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:7-11-2023
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Over Marjan Minnesma

Marjan Minnesma is de inspirerende oprichter en directeur van Urgenda, een organisatie voor innovatie en duurzaamheid. Ze spoort iedereen aan om zelf duurzame projecten te starten, ontwikkelt ‘groene’ plannen, bestookt het bedrijfsleven en dwingt de regering zich te houden aan het klimaatakkoord.

Andere boeken door Marjan Minnesma

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het verhaal van een klimaatondernemer