Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Connected!

Hoe sociale netwerken bijna elk aspect van ons leven vormgeven

Paperback Nederlands 2010 9789460032233
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wist u dat geluk besmettelijk is? Dat uw vrienden u dik kunnen maken? Dat genen bepalen wie uw vrienden zijn? Hoe we ons voelen, wat we weten, met wie we trouwen, of we ziek worden, hoeveel geld we verdienen en op welke partijen we stemmen: het hangt allemaal af van ons sociale netwerk onze vrienden, hun vrienden, enzovoort. Met deze verbazingwekkende conclusies over hoe sterk we elkaar beïnvloeden, haalden Nicholas Christakis en James Fowler de voorpagina van kranten over de hele wereld. In 'Connected!' laten zij zien waarom gevoelens besmettelijk zijn, waarom de rijken steeds rijker worden, en zelfs hoe we onze partners vinden en kiezen.

Dit boek laat op fascinerende, onderhoudende en provocatieve wijze zien dat sociale netwerken ten grondslag liggen aan bijna elk aspect van ons leven: eetstoornissen, financiële oplichterlij, drugsmisbruik, zelfmoordneigingen, maar ook of u gaat stemmen, innovatie, altruïsme en spontane vriendelijkheid. De vriend van uw vriend van uw vriend heeft meer invloed op je geluksgevoel dan vijfduizend euro in je portemonnee.

'Connected!' maakt korte metten met de notie van individualiteit en geeft een nieuw, revolutionair paradigma: dat wij, net als een school vissen die tegelijkertijd van richting verandert, onbewust geleid worden door de mensen om ons heen. Dit boek zal onze kijk op vrienden - en onszelf - voorgoed veranderen.

Specificaties

ISBN13:9789460032233
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Druk:1

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Nicholas Christakis

Nicholas Christakis is arts en socioloog. Hij geeft leiding aan het Human Nature Lab aan Yale University, is mededirecteur van het Yale Institute for Network Science en de coauteur van de bestseller Connected.

Andere boeken door Nicholas Christakis

Over James Fowler

James H. Fowler is verbonden aan de Universiteit van Californië, faculteit Politicologie en aan het Center for Wireless and Population Health Systems.

Andere boeken door James Fowler

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Er middenin
2. Als jij glimlacht, glimlacht de hele wereld met je mee
3. Hou van degene met wie je bent
4. Dit doet mij evenveel pijn als jou
5. Het geld begint te rollen
6. Politiek verbonden
7. Het zit in onze genen
8. Hyperverbonden
9. Het geheel is groot

Dankwoord
Noten
Illustratieverantwoording
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Connected!