Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Elektrische Spijkerbroek en andere avonturen in de economie

Paperback Nederlands 2010 9789460032349
Niet leverbaar.

Samenvatting

Waarom zet Philips kleding onder stroom? Wie heeft bedacht dat je met zes mesjes beter scheert? Zijn korte rokjes een teken van voorspoed? Waarom zijn we zo bang voor de kilometerheffing? Wat is het nut van goud? En waarom vinden zo veel oude dames in Nederland werk?

Het zijn geen alledaagse vragen. Maar Mathijs Bouman laat op toegankelijke en humoristische wijze zien dat avontuurlijke economen wel degelijk antwoorden hebben.

Een boek vol aanstekelijke verhalen over de rafelranden van de economische wetenschap waarin prikkelende opinie niet wordt geschuwd. Bouman pleit voor hogere benzineaccijns (om de oliesjeiks terug te pakken), afschaffing van het rekenonderwijs (gratis rekenmachine uitdelen is goekoper), echte marktwerking (waar de klant wél iets aan heeft) en lagere belasting (maar dan alleen voor vrouwen).

Specificaties

ISBN13:9789460032349
Trefwoorden:economie, wetenschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:175
Verschijningsdatum:1-4-2010
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

Over Mathijs Bouman

Dr. Mathijs Bouman (1966) is journalist en econoom. Bouman treedt wekelijks op als beurscommentator bij RTL-Z en een regelmatige gast bij De Wereld Draait Door. Hij is vaste columnist bij De Groene Amsterdammer en de business-site Z24.nl. Hij geeft lezingen over o.a. kredietcrisis en recessie, de Nederlandse economie en de beurs en is in 2010 gastdocent aan de Vrije Universiteit. In 2006 verscheen zijn boek over de Nederlandse economie: 'Hollandse Overmoed - Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde'. Na zijn promotie in 1998, werkte hij als onderzoeker en docent aan verschillende Nederlandse universiteiten. Daarna ging hij de journalistiek in, ondermeer als adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Tussen 2003 en 2005 werkte Bouman bij de Nederlandsche Bank, waar hij voor bankpresident Nout Wellink de tweewekelijkse ECB-vergaderingen voorbereidde. Een jaar later werkte hij als economisch eindredacteur mee aan de vertaling van de autobiografie van Alan Greenspan 'Een turbulente tijd'. In 2009 was Bouman als adviseur en eindredacteur betrokken bij het boek 'De grote recessie' van de directeur van het Centraal Planbureau Coen Teulings. Verder schreef hij mee aan de bundel: 'Bubbels; spraakmakende financiële crises uit de geschiedenis'. In maart 2010 verscheen Boumans nieuwe boek: 'De elektrische spijkerbroek en andere avonturen in de economie.'

Andere boeken door Mathijs Bouman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Elektrische Spijkerbroek en andere avonturen in de economie