Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Toeval is logisch

Paperback Nederlands 2012 9789460034084
Niet leverbaar.

Samenvatting

Toeval is logisch. Het is een van de gevleugelde uitspraken van Johan Cruijff. Pieter Winsemius selecteerde de tachtig 'beste' en voorzag ze van een uitleg. Het is zíjn uitleg en soms is het de vraag of Johan het zo wel bedoelde.

Dit is de tweede coproductie van Johan en Pieter: in 2004 verscheen 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt', over Johan Cruijff en leiderschap. Het boek haalde een oplage van meer dan 200.000 en stemde ook de oud-voetballer tevreden, getuige zijn uitspraak in een autotijdschrift: 'Vaak weet je niet wat je allemaal weet, je kan het niet beredeneren. Totdat iemand als Pieter Winsemius dat eruit trekt, met dat boek. Dan denk je opeens: ja, zo is het, dat heb ik altijd al gedacht, zonder dat ik het wist.' Blijft het hierbij? Zeker weten doen we het niet, maar recent zei Cruijff: 'Ik blijf gewoon doorgaan met mij uitspreken, pas als ik dood ben houd ik mijn mond.' Dus met een goede kans: wordt vervolgd.

Specificaties

ISBN13:9789460034084
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:2-5-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Toeval is logisch: hogere Cruijffologie
Hans van der Klis | 29 mei 2012
Het is deze zomer, ondanks het EK voetbal en de Olympische Spelen, een beetje stil aan het front van de managementboeken met sport als invalshoek. Toeval is logisch van Cruijffoloog Pieter Winsemius is de uitzondering (naast De perfecte pass, van Ed Weenk).
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pieter Winsemius

Pieter Winsemius is lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Voorheen was hij minister van VROM. Hij schreef onder andere de bestseller 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'. Over Cruijff en leiderschap.

Andere boeken door Pieter Winsemius

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Toeval is logisch