Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel

Over creativiteit, inspiratie en leiderschap

Paperback Nederlands 2017 9789460035210
Voormalig top 100Totaal 4 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

'Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden,' zei meesterschaker Nigel Short ooit, en hij voegde daar meteen aan toe: 'Maar het helpt wel.' Een uitspraak die bedrijfskundige, politicus en bestsellerauteur Pieter Winsemius uit het hart gegrepen is. Gewapend met deze uitspraak verdiept hij zich in het verband tussen creativiteit en prestatie, en komt daarbij tot verrassende inzichten.

Zo laat Winsemius overtuigend zien dat een creatieve doorbraak niet zomaar tot stand komt, maar dat daar iets aan voorafgaat. En creativiteit in groepsverband - van een team tot een hele samenleving - is te sturen. We kunnen met z'n allen veel meer dan we denken. Al helpt een beetje gek zijn soms wel een beetje. 'Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel' is een heerlijk en aanstekelijk boek over het geheim van creativiteit en inspiratie.

In navolging van zijn bestseller over sport en leiderschap, 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt', waarvan ruim 200.000 exemplaren werden verkocht, belicht Pieter Winsemius in dit boek het verband tussen creativiteit en (top-)prestatie, zowel individueel als met anderen.

Specificaties

ISBN13:9789460035210
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:22-11-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel
Sigrid van Iersel | 5 februari 2018
Creatief denken vereist dat je uit vaste patronen durft te breken. Daarbij helpt het om een beetje gek te zijn. Vandaar de uitspraak van meesterschaker Nigel Short waaraan bedrijfskundige en politicus Pieter Winsemius de titel ontleent voor zijn nieuwste boek: Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel.
Lees verder
Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel
Frank van Kuijck | 2 februari 2018
Wat hebben creativiteit en intuïtie en schaken met elkaar te maken? In zijn nieuwste boek beschrijft Pieter Winsemius hoe je met volharding, oefening, inzet, de juiste steun, maar vooral het durven experimenteren en loslaten van bestaande oplossingen en raamwerken tot nieuwe, verbeterde en veranderde inzichten kunt komen.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel
Pieter Winsemius 3 oktober 2017 De titel van mijn boek is een citaat van de Engelse topschaker Nigel Short en hij had gelijk. Wie het maximale uit zichzelf en uit zijn omgeving wil halen, moet een beetje gek willen zijn: bestaande toekomstbeelden en raamwerken omver durven gooien om zo ruimte maken voor creatieve ideeën.

Over Pieter Winsemius

Pieter Winsemius is lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Voorheen was hij minister van VROM. Hij schreef onder andere de bestseller 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'. Over Cruijff en leiderschap.

Andere boeken door Pieter Winsemius

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel