Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Analytische filosofie

een inleiding

Paperback Nederlands 2014 9789460041907
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Aan het eind van de negentiende eeuw kwamen de Engelse filosofen Bertrand Russell en G.E. Moore in verzet tegen de traditie waarin zij waren opgeleid. Zij verweten haar vaagheid en dubbelzinnigheid. Naar hun mening moest de filosofie een nieuw begin maken, en zich voortaan laten leiden door logica en door analyse van de gebruikte taal. Zo zouden veel, mogelijk zelfs alle problemen van de traditionele filosofie kunnen worden ontmaskerd als schijnproblemen.
Met hun pleidooi voor vernieuwing stonden Russell en Moore aan het begin van een benadering die later de naam 'analytische filosofie' heeft gekregen. In het Engelse taalgebied werd deze benadering dominant, en ook daarbuiten is zij geleidelijk invloedrijk geworden. Dit boek biedt een thematische inleiding tot de analytische filosofie. Er wordt aandacht besteed aan de gevestigde onderwerpen in deze traditie als kenleer en wetenschapsfilosofie, maar ook aan recenter opgekomen thema's als de filosofie van de geest.

Met bijdragen van: Bart van Beek, Bart Geurts, Igor Douven, Chris Buskes, Marc Slors, Jan Vorstenbosch, Rik Peels en Herman Simissen.

Specificaties

ISBN13:9789460041907
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Verschijningsdatum:11-9-2014
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Analytische filosofie
Peter van den Boom | 15 juli 2015
In het overzichtswerk ‘Analytische filosofie; een inleiding’ presenteren de redacteuren Buskes en Simessen een overzicht van de belangrijkste bijdragen die de analytische filosofie heeft ontwikkeld. Uiteraard maken we kennis met logica, taalfilosofie en kenleer. Maar de inleidende studie biedt meer en raakt dan ook belangrijke vraagstellingen in de wetenschap en praktijk van alledag.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Analytische filosofie