Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Cognitieve neuropsychiatrie

een procesbenadering van symptomen

Paperback Nederlands 2013 9789461051967
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In dit volledig herziene overzichtswerk wordt een verband gelegd tussen de psychiatrische symptomen, cognitieve processen en patronen van hersenactiviteit. De cognitieve psychologie kan een bijdrage leveren aan de analyse van dergelijke processen.

Afwijkend gedrag kan geïnterpreteerd worden als het gevolg van een verstoord functioneren van processen in de hersenen. Bij de meeste psychiatrische beelden zijn afwijkingen aantoonbaar in cognitieve en emotionele functies, die gepaard gaan met veranderingen op hersenniveau.

De auteurs behandelen een heel scala aan psychiatrische stoornissen, verdeeld over de verschillende domeinen (waarnemen, gevoel, denken en doen). Cognitieve neuropsychiatrie bevat een up-to-date internationaal overzicht, van de interpretatie van psychiatrische symptomen en beelden in termen van cognitieve functies.

Specificaties

ISBN13:9789461051967
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:460
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-1-2013
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Andre Aleman

André Aleman (1975) is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij onderzoekt waar de waanbeelden van schizofrenen vandaan komen. In 2006 ontving hij de prestigieuze European Young Investigator Award van de European Science Foundation voor zijn onderzoek naar zelfinzicht en psychose. André Aleman is lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

Andere boeken door Andre Aleman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cognitieve neuropsychiatrie