Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

In gesprek blijven over goede zorg

Overlegmethoden voor moreel beraad

Paperback Nederlands 2014 9789461055101
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Kwaliteit van zorg en samenwerking staat of valt met reflectie en dialoog. Moreel beraad is een vorm van gezamenlijke methodische reflectie die veel wordt toegepast in zowel de Nederlandse gezondheidszorg als het onderwijs. In dit handzame en instructieve boek worden verschillende gespreksmethoden voor moreel beraad uitgebreid beschreven.

Daarnaast wordt er onder meer stilgestaan bij de implementatie van moreel beraad; het trainen van gespreksleiders; de betekenis van een integraal ethiekbeleid; de rol van emoties, tragiek en patiëntenparticipatie in moreel beraad; de normatieve professionaliteit en de rol van het management.

'In gesprek blijven over goede zorg' is geschreven door en voor mensen uit de praktijk. Het is uitermate geschikt voor iedereen in de zorg en het onderwijs die zich verder wil verdiepen in de rol van ethiek en reflectie bij het samen werken aan de kwaliteit van zorg.

Specificaties

ISBN13:9789461055101
Trefwoorden:ethiek, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:365
Druk:1
Verschijningsdatum:7-9-2018
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans van Dartel

Hans van Dartel (1951) is ethicus en werkt als universitair docent en onderzoeker ethiek bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds jaar en dag is hij betrokken bij het onderzoek naar en de praktijkontwikkeling van ethiekbeleid in zorgorganisaties.

Andere boeken door Hans van Dartel

Over Bert Molewijk

Dhr. Dr. Bert Molewijk (1966) werkt als ethicus, senior wetenschappelijk onderzoeker en programmaleider Moreel Beraad aan de Vakgroep Metamedica en het EMGO+ onderzoeksinstituut van het VUmc te Amsterdam. Daarnaast werkt hij als Associate Professor in Clinical Ethics bij het Centrum voor Medische Ethiek van de Universiteit van Oslo, Noorwegen. Als senior consultant ondersteunt en informeert hij gezondheidszorginstellingen met het implementeren van ethiek activiteiten. Als trainer traint hij gespreksleiders Moreel Beraad en Ethiek Commissies. Als onderzoeker onderzoekt hij kwaliteit, implementatie en evaluatie van ethiek activiteiten. Hij is mede oprichter en coördinator van het landelijk Platform Moreel Beraad, de landelijke werkconferenties Moreel Beraad en het Europese Netwerk voor Klinische Ethiek Ondersteuning (European Clinical Ethics Network; ECEN).

Andere boeken door Bert Molewijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In gesprek blijven over goede zorg