Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leven met pijn

Praktijkboek voor behandelaars

E-book Epub Nederlands 2011 9789461055545
Verkooppositie 3220Hoogste positie: 205
Direct te downloaden

Samenvatting

Een op de vijf volwassenen in westerse landen heeft last van chronische pijn.

Gewrichtsaandoeningen en nek- en rugklachten zijn de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. Dit soort pijn brengt beperkingen met zich mee die de kwaliteit van leven aantasten. Onderzoek wijst uit dat psychische stoornissen en klachten veel vaker voorkomen bij mensen met pijn.

Het Boom Hulpboek 'Leven met pijn' is een combinatie van psycho-educatie en oefeningen, gebaseerd op mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze combinatie wordt regelmatig gebruikt bij innovatieve behandelingen binnen revalidatiecentra voor mensen met chronische pijn. De mindfulness-oefeningen en de ACT-methode uit het succesvolle Boom Hulpboek Voluit leven zijn in dit Boom Hulpboek Leven met pijn toegespitst op mensen met pijnproblemen.

Specificaties

ISBN13:9789461055545
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:104
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:10-11-2011
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Karlein Schreurs

Karlein Schreurs is werkzaam als senior gz-psycholoog bij het revalidatiecentrum het Roessingh in Enschede en als universitair hoofddocent bij het thema Geestelijke gezondheidsbevordering aan de Universiteit Twente. Ze is specialist op het gebied van chronische pijn (en ACT).

Andere boeken door Karlein Schreurs

Over Monique Hulsbergen

Monique Hulsbergen heeft 18 jaar gewerkt als psychotherapeut. Ze ontdekte steeds meer het belang van het erkennen en toestaan van (psychisch) leed en aandacht voor welzijn: de mogelijkheden voor plezier, spel en groei. Naast het psychologische domein hebben lichaamsgerichte benaderingen en praktische spiritualiteit haar altijd geboeid, en volgde zij ook op deze gebieden scholing. In de gezondheidszorg en coachingspraktijk is een ontwikkeling gaande waarin deze aspecten tot hun recht komen. In deze nieuwe stroming voelt Hulsbergen zich helemaal thuis. Zij is opgeleid in de psychologie en gedragstherapie. In deze benaderingen zitten veel waardevolle elementen, maar tegelijkertijd ontdekte Hulsbergen dat ze voor haar een te beperkte visie op het menszijn hebben. Vanuit persoonlijke interesse en nieuwsgierigheid is zij op zoek gegaan naar aanvullende ervaringen en benaderingen. Ongeveer twintig jaar geleden is Hulsbergen begonnen met Vipassana-meditatie en mindfulness-beoefening. Verder heeft ze zich ook uitgebreid verdiept in lichaamsgericht werken en praktische spiritualiteit. Een rode draad in deze benaderingen is het ontwikkelen van hartskwaliteiten.

Andere boeken door Monique Hulsbergen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leven met pijn