Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Altijd mazzel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789461274946
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe ziet het dagelijks leven van joden eruit aan het begin van de eenentwintigste eeuw? Welke plek heeft de herinnering aan de Holocaust en hoe gaan joden om met de hoogoplopende emoties in het Israëlisch-Palestijnse conflict? Voor een antwoord op deze en andere vragen reist journalist Maurice Swirc naar tien landen.

Hij start in zijn woonplaats Amsterdam en eindigt in New York, waar zijn vader vanaf de jaren tachtig woonde. In Siberië ontmoet hij trotse inwoners van de Joodse Autonome Regio en in Wenen zingt hij schlagers met joodse bejaarden die nog één keer terugkeren naar de stad die zij eind jaren dertig zijn ontvlucht.

In Argentinië stuit Swirc op de betrokkenheid van prins Bernhard bij het atoomprogramma van de populistische president Juan Perón in de jaren vijftig.

Altijd mazzel legt interne conflicten bloot die voor de buitenwereld meestal met de mantel der liefde worden bedekt. De auteur schetst niet alleen een beeld van het dagelijks leven van joden wereldwijd, maar beschrijft ook mede op basis van historisch feitenonderzoek hoe de 2600 jaar oude joodse diaspora vervlochten is met belangrijke hoofdstukken uit de wereldgeschiedenis.

Over de auteur(s):
Maurice Swirc is geboren in Parijs (1970) en groeide op in Amsterdam. Zijn familie leeft verspreid over verschillende landen. Hij schrijft over jodendom, cultuur en juridische onderwerpen voor onder andere De Groene Amsterdammer, Trouw, de Volkskrant en het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Specificaties

ISBN13:9789461274946
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:488
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:15-8-2013
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Altijd mazzel