Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Socialisme voor beginners

Paperback Nederlands 2020 9789461644800
Niet leverbaar.
16,90

Samenvatting

Net als het populisme na tien jaar gerust een blijvertje in het Nederlandse politieke landschap genoemd mag worden, zo lijkt ook de verschuiving naar rechts meer dan een kortstondige verschuiving in de machtsbalans. Het is inmiddels geen controversiële uitspraak meer: de Nederlandse maatschappij heeft in de afgelopen jaren een stevige ruk naar rechts ondergaan.
Bij het verbale geweld rondom het islam- en integratievraagstuk heeft deze ontwikkeling relatief weinig aandacht gekregen. In dit boek gaat de jonge publicist Merijn Oudenampsen dieper in op de achtergronden van deze ontwikkeling. Hoe werd het debat over het neoliberalisme na de Tweede Wereldoorlog gevoerd? Wat was inhoud van de derde weg en 'het radicale midden' van de jaren negentig? In hoeverre kent de PvdA momenteel nog een vorm van gemeenschapsdenken?
Deze prikkelende essays zetten aan tot verder denken over de waarde van het socialisme en de sociaal-democratie in een tijd waarin het politieke midden in crisis verkeert.
Merijn Oudenampsen (1979) is socioloog en politicoloog en promoveert in januari 2018 op de intellectuele achtergronden van het rechts-populisme.

Specificaties

ISBN13:9789461644800
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:10-1-2019
ISSN:

Over Merijn Oudenampsen

Merijn Oudenampsen (1979) is politicoloog en socioloog. Hij promoveerde in januari 2018 op het proefschrift 'The Conservative Embrace of Progressive Values', dat aan de basis ligt van zijn boek 'De conservatieve revolte'. Hij werkt als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij de politieke geschiedenis van het Nederlandse neoliberalisme in kaart brengt.

Andere boeken door Merijn Oudenampsen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Socialisme voor beginners