Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De linkse kerk

Hoe Calvinistisch Nederland steeds dezelfde afslag neemt

Paperback Nederlands 2022 9789461853226
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Geen enkele minderheid had de afgelopen twee eeuwen zo’n grote invloed in Nederland als de gereformeerden. Ze maakten nooit meer dan een tiende van de bevolking uit, maar zorgden wel voor politieke omwentelingen en leverden verschillende minister-presidenten. Uitgerekend de eerder zo conservatieve gereformeerden sloegen vanaf 1960 voortdurend linksaf en hadden zo een sleutelrol bij de progressieve kanteling van Nederland.

Zonder de links afgeslagen gereformeerde politici van de ARP was er geen kabinet-Den Uyl geweest. De oppositie in eigen kring kwam van de dominees van de EO en van de rechtzinnige politici van de voorlopers van de ChristenUnie. Maar ziedaar: in de 21ste eeuw worden kabinetten van Balkenende en van Rutte op de been gehouden door dezelfde ChristenUnie, die op haar beurt links afslaat – zij het niet in alles.

In 'De Linkse Kerk' onderzoeken prominente auteurs onder redactie van Syp Wynia en Henk-Jan Prosman de moderne woelingen onder de gereformeerden en de soms verregaande effecten op Nederland als geheel. Want gereformeerden zijn gewend voorop te gaan, ook als ze linksaf slaan.

Specificaties

ISBN13:9789461853226
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Druk:1
Verschijningsdatum:5-5-2022
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Over Syp Wynia

Syp Wynia is chef-redacteur van Wynia’s Week en mede-uitgever van Uitgeverij Blauwburgwal. Hij werkte onder meer bij het weekblad Elsevier en bij de dagbladen Het Parool en het Nieuwsblad van het Noorden.

Andere boeken door Syp Wynia

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De linkse kerk