Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Marker Wadden

Natuur, bouwen, ontwerpen

Paperback NL 2023 9789462088009
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het ontwerpverhaal van Marker Wadden is uniek. In slechts enkele jaren tijd is er een geheel nieuwe groep kunstmatige eilanden in het Markermeer gecreëerd. De archipel bestaat voornamelijk uit moerassen en ondiepe wateren en is ontworpen als leefgebied voor vogels. Alleen het hoofdeiland is toegankelijk voor bezoekers.

Het landschap en de nederzetting in dit nieuwste stukje Nederland zijn volgens een integrale benadering ontworpen. Door het landschap tot in detail vorm te geven, worden grootschalige natuurlijke processen aangestuurd. De realisatie van Marker Wadden is de eerste stap in het herstel van de ecologie van het meer, die na de bouw van de Houtribdijk (de verbinding tussen Enkhuizen en Lelystad) in 1976 snel achteruit is gegaan.

Deze publicatie bevat alle aspecten van het ontwerpverhaal: van de aanleg van de eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer tot en met de bouw van de off-grid nederzetting. In woord en beeld worden de ervaringen met en de inzichten van deze bijzondere ontwerpinspanning getoond.

Specificaties

ISBN13:9789462088009
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Verschijningsdatum:8-6-2023
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Marker Wadden