Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Jaarboek Beveiliging Totaal 2016

Artikelen, regelingen, producten en adressen

Paperback Nederlands 2015 9789462153585
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het 'Jaarboek Beveiliging Totaal 2016' geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de terreinen Beveiliging, Brandveiligheid en Fraudebestrijding. Samen met een aantal relevante regelingen, de beschrijving van belangrijke normen voor inbraakveiligheid en brandveiligheid, en het aangepaste adressenoverzicht vormt het Jaarboek een belangrijk naslagwerk voor de security professional.

Het onderdeel Beveiliging opent traditiegetrouw met de meest recente CBS criminaliteitscijfers in Nederland, waarna nationaal overvalcoördinator Jos van der Stap ingaat op de laatste trends in overvallen.
Verder aandacht voor een tweetal actuele ontwikkelingen. Allereerst de opkomst van robots. Al een aantal jaren zien we dat hiermee in diverse sectoren, zoals de zorg, wordt geëxperimenteerd. Nu lijken ze ook serieus hun intrede te gaan doen in de beveiliging. En wat te denken van Big Data? Waar dit eerst nog iets leek voor IT, kan inmiddels ook het veiligheidsdomein niet meer om de groeiende berg aan data heen en - niet onbelangrijk - er zijn voordeel mee doen.

In het onderdeel Brandveiligheid worden om te beginnen wederom de meest recente cijfers en trends gepresenteerd in de CBS Brandweerstatistiek en is een overzicht opgenomen van de actuele Nivre brandschadecijfers. Uiteraard ontbreekt in dit onderdeel het Wetsvoorstel Kwaliteitsborging niet. Wat staat er in het wetsvoorstel, en wat zijn bijvoorbeeld de implicaties van private kwaliteitsborging voor de brandveiligheid? Tevens artikelen over onder andere Data analytics (Big Data!) en de betekenis ervan voor brandveiligheid, en over de vraag hoe veilig vluchtveilig eigenlijk is?

Ook het onderdeel Fraudebestrijding heeft dit keer een artikel over statistiek, waarin de meest recente trends als het gaat om fraude en fraudebestrijding worden geschetst. In het afsluitende artikel wordt het dit voorjaar gelanceerde Institute for Financial Crime, pionier in publiek private fraude-samenwerking, gepresenteerd.

Het redactionele deel van het Jaarboek wordt afgesloten met het onderdeel Regelingen, met daarin teksten en korte beschrijvingen van relevante wet- en regelgeving op de gebieden beveiliging en brandveiligheid. Daar waar nodig zijn de betreffende onderdelen geactualiseerd.

Het tweede deel van het 'Jaarboek Beveiliging Totaal' wordt gevormd door een geactualiseerd overzicht met verwijzingen naar instanties, instellingen, organisaties, en bedrijven op het gebied van beveiliging en brandveiligheid.

Specificaties

ISBN13:9789462153585
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:312
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:10-12-2015
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jaarboek Beveiliging Totaal 2016