Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Interventies in het onderwijs: leerproblemen

Paperback Nederlands 2016 9789462365469
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Schools leren bij kinderen kan problematisch verlopen door verschillende oorzaken, zoals dyslexie, dyscalculie, cognitieve beperkingen of juist hoogbegaafdheid. Leerproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door een non-verbale leerstoornis of door tekorten in de executieve functies, zoals vaak het geval is bij ADHD en Autisme Spectrum Stoornissen. In alle gevallen is een gedegen sterkte-zwakteanalyse van de mogelijkheden van een kind van groot belang, met aandacht voor alle betrokkenen. Een doeltreffende interventie kan alleen gedaan worden als de precieze aard van de beperkingen en mogelijkheden van leerlingen zijn opgespoord met passende diagnostische middelen.
Hoe denken vooraanstaande Nederlandse experts over interventies bij leerproblemen in het Nederlandse onderwijs? In dit boek worden adviezen, programma's, begeleiding en andere methodieken besproken die zich richten op leerproblemen in het basis- en middelbaar onderwijs. Hierbij wordt aangesloten bij de handelingsgerichte werkwijze en passend onderwijs.
Het boek behandelt de theoretische achtergrond van de verschillende interventies, de diagnostiek en het gebruikte instrumentarium, en de effectiviteit op basis van onderzoeksresultaten uit de onderwijspraktijk en wetenschappelijk onderzoek. Alle leerproblemen worden geïllustreerd aan de hand van casussen die typische kenmerken van de specifieke problematiek vertonen.
Interventies in het onderwijs: leerproblemen is bedoeld voor hbo- , wo- en postacademische studenten ontwikkelings-, school- en onderwijspsychologie, (ortho)pedagogiek en onderwijskunde en studenten van de pabo en lerarenopleidingen.
Deze tweede, herziene druk is afgestemd op de huidige stand van zaken binnen wetenschap en praktijk én er is een hoofdstuk toegevoegd over problemen in de executieve functies.

Specificaties

ISBN13:9789462365469
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:2-4-2016
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Patrick Snellings

Dr. P.J.F. (Patrick) Snellings is verbonden aan de Programmagroep Ontwikkelingspsychologie, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Patrick Snellings

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Interventies in het onderwijs: leerproblemen