Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De moed om te vertrouwen

Leidinggeven is controle houden door los te laten

Audio-download Mp3 Nederlands 2019 9789462551763
Direct te downloaden

Samenvatting

Organisaties schreeuwen om vertrouwen. De media staan er bol van. Veelal onbewust geven we leiding vanuit wantrouwen, omdat we zijn doorgeschoten in regels en procedures. Met als gevolg ongemotiveerde medewerkers, een te hoog ziekteverzuim en ontevreden klanten. Veel leidinggevenden zitten hierdoor in de vicieuze cirkel van te hard werken, te veel zelf willen doen en niet toekomen aan het coachen van medewerkers. Terwijl coachen vanuit vertrouwen nu juist leidt tot bevlogen en winstgevende organisaties.

Houvast en veiligheid?
We weten het allang. Waarom doen we het dan niet? Omdat we controle willen houden. We zoeken houvast en veiligheid, en denken zo het eindresultaat in handen te hebben. Terwijl het tegenovergestelde waar is: medewerkers voelen controledrang en bemoeienis. Dat maakt hen lui, initiatiefloos en ongemotiveerd.

Leidinggeven volgens het 6 V-model
Haselhoff heeft door jarenlange ervaring in het begeleiden van leidinggevenden ontdekt dat een bevlogen organisatie om autonome teams en coachend leidinggeven volgens het 6 V-model vraagt. In dit boek leer je alles over deze 6 V’s (creëer Visie, geef Vertrouwen, Verantwoordelijkheid en Vrijheid, vanuit Verbinding, creëer Veiligheid). Tevens leer je dat leidinggeven aan een ander begint met leidinggeven aan jezelf. Door het toepassen van haar inmiddels bewezen, zeer praktische methode ontdek je waarom vertrouwen geven en dus loslaten zo lastig voor je is. Je krijgt handvatten aangereikt om te durven loslaten. Dit begint met een duidelijke visie, grenzen stellen en medewerkers de aandacht geven die ze verdienen. Hier heb je alleen tijd voor als je loslaat, met als resultaat dat medewerkers wel doen wat je wil.

Inhoudsopgave
Waarom is vertrouwen geven zo belangrijk?
Coachend leidinggeven volgens het 6 V-model
Toelichting: de Haselhoff-methode
Stap 1 Wat is je dilemma?
Stap 2 Wat is je eigen valkuilgedrag?
Stap 3 Welke emoties ervaar je tijdens je valkuilgedrag?
Stap 4 Welke belemmerende overtuigingen voeden je gedrag?
Stap 5 Wat levert je valkuilgedrag je op?
Stap 6 Wat is de kernovertuiging van je valkuilgedrag?
Stap 7 Accepteer de kernovertuiging
Stap 8 Wat is je verlangen?
Stap 9 Welke nieuwe mogelijkheden zie je om de situatie op een effectieve manier in te vullen?

Specificaties

ISBN13:9789462551763
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:27-9-2019
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marjan Haselhoff

Marjan Haselhoff is directeur/eigenaar van BuroKracht. Ze begeleidt als trainer/coach hoger management om bevlogen topteams te creëren d.m.v coachend leidinggeven en zelfsturende teams. Ze is auteur van het boek ‘Hoe krijgen ze me ze gek?’ en expertblogger op Managementsite.nl en andere managementsites. Marjan heeft jarenlange ervaring opgedaan in verschillende leidinggevende marketingfuncties bij multinationals. Tijdens het leidinggeven kwam ze er achter dat haar wezenlijke interesse en passie bij het coachen van mensen ligt. Ze heeft een soort tweede natuur ontwikkeld om bij mensen het potentieel te zien en van daaruit met ze te werken en inspireren. Ze doet dat op een doortastende, warme, humorvolle en no-nonsense manier.

Andere boeken door Marjan Haselhoff

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De moed om te vertrouwen