Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

We presteerden nog lang en gelukkig...

Een sprookjesboek voor managers

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553316
10
Voormalig top 10Totaal 52 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 5243Hoogste positie: 4
Direct te downloaden

Samenvatting

Hans en Grietje die op een slimme manier samenwerken om de boze heks te ontvluchten, koning Midas die door zijn hebberigheid in een lastig parket belandt, Jaap die via een bonenstaak naar de hemel klimt om zijn droom te bereiken: wie is er niet opgegroeid met sprookjes?

In dit boek laten Tjip de Jong en Simon van der Veer zien dat deze verhalen niet alleen betoverend mooi zijn, maar dat we er ook een hoop van kunnen leren. Ze verbinden een aantal wereldberoemde sprookjes aan organisatieverbetering en bieden zo een nieuw perspectief om bijvoorbeeld een verandering in leiderschapsgedrag te realiseren, een effectievere samenwerking te organiseren of naar een klantgerichte cultuur toe te werken. Daarmee is We presteerden nog lang en gelukkig een uniek boek vol sprookjesachtige handvatten om organisaties beter te laten presteren.

We presteerden nog lang en gelukkig biedt :
- een fris perspectief op organisatieverbetering en -vernieuwing.
- praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.
- uitdagende intermezzo’s van toonaangevende experts als Toon Gerbrands, Arend Ardon, Jaap Peters en Joseph Kessels.

Specificaties

ISBN13:9789462553316
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:26-7-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

We presteerden nog lang en gelukkig
Nikki Willems | 22 februari 2012
Sprookjes als voorbeeld en als les voor organisaties. Een erg interessant perspectief als je het mij vraagt. Wie is er niet mee opgegroeid en heeft er wellicht een van zijn eerste lessen uit geleerd? Volwassenen zijn de magische wereld van sprookjes vaak vergeten, en daarmee ook de boeiende perspectieven en simpele lessen die erin zitten. De sluwheid van de wolf of de dommigheid van koning Midas, ze bevatten misschien wel een boodschap die we niet zouden moeten vergeten. Het boek 'We presteerden nog lang en gelukkig' van Tjip de Jong en Simon van der Meer trok dan ook meteen mijn aandacht.
Lees verder
De kracht van sprookjes
Pierre de Winter | 16 december 2011
Een sprookjesboek voor organisatieverbetering, zo noemen consultants Tjip de Jong en Simon van der Veer hun nieuwste publicatie. Voor beide is het niet hun eerste boek. De Jong is hard bezig zich een naam te verwerven op het kruispunt van innovatie en sociaal kapitaal en Van der Veer publiceerde eerder samen met zijn toenmalige collega Marco Schreurs het boek Animal Firm, over wat organisaties kunnen leren van de dierenwereld. De Jong is verbonden aan Kessels & Smit dat zich The Learning Company noemt, en Van der Veer richtte samen met drie anderen nog maar pas het bureau TWST op dat zich specialiseert in taaie organisatievraagstukken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
21 stemmen
16
3
1
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

column
Redactioneel - Opportunisme
Pierre Pieterse 28 januari 2019 Ergens op YouTube zwerft een filmfragment waarin Arnold Schwarzenegger bezweert ‘never ever’ een plan B te hebben. Omdat je je dan nooit voor de volle 100 procent inzet voor plan A. Omdat je dan namelijk een back-up hebt waartegen je je acties houdt om plan A te verzilveren.
opinie
De top 3 van Tjip de Jong
Nienke van Oeveren 11 januari 2013 Tjip de Jong is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company. In 2010 verdedigde hij een proefschrift dat dieper inging op de relatie tussen sociale netwerken, leerprocessen en innovatie. Hoe ziet zijn top 3 eruit?
interview
Tjip de Jong: ‘Kijk naar Klein Duimpje’
Pierre de Winter 12 november 2011 Consultants Tjip de Jong en Simon van der Veer (auteur van Animal Firm, samen met Marco Schreurs) publiceerden We presteerden nog lang en gelukkig, een sprookjesboek voor organisatieverbetering. In een vraaggesprek vertelt Tjip de Jong waarom hij Hans Christiaan Andersen prefereert boven Jim Collins. en wat organisaties kunnen leren van Klein Duimpje.

Over Tjip de Jong

Dr. Tjip de Jong is organisatieadviseur en onderzoeker. Hij bestudeert en adviseert mensen (in organisaties) die werk maken van verandering, leren en innovatie. In 2010 verdedigde hij het proefschrift Linking social capital to knowledge productivity, een studie die dieper ingaat op de vraag welke kenmerken van sociale netwerken in (en tussen) organisaties innovatie en kennisproductiviteit bevorderen. Daarna schreef hij een sprookjesboek voor managers met de titel We presteerden nog lang en gelukkig samen met Simon van der Veer. Ook bundelde hij alle bruikbare managementmodellen in één boek, getiteld Spiekbriefjes voor topmanagers. Hij publiceert daarnaast regelmatig in (wetenschappelijke) tijdschriften en vakbladen. In 2016 verscheen Verslaafd aan organiseren waarin hij reflecteert op de stand van zaken in verandermanagement. Hij gebruikt daarbij verslaving als metafoor en perspectief op organisatieverandering. Begin 2018 publiceerde hij samen met Joseph Kessels het filosofieboek Denken in organisaties, een pleidooi voor een nieuwe Verlichting. In dit boek gaan de auteurs samen met tal van filosofen uit de 17e en 18e eeuw op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking en perspectieven op duurzame vooruitgang en groei. Ze presenteren een nieuwe routekaart voor organisaties om naar innovatie en vernieuwing te kijken. Naast zijn adviespraktijk geeft Tjip regelmatig lezingen en is hij gastdocent verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Tjip de Jong

Over Simon van der Veer

Simon van der Veer (1981) is zelfstandig adviseur en geassocieerd aan Van de Bunt adviseurs. Hij helpt opdrachtgevers met vraagstukken die gaan over ontwikkeling van strategie, cultuur en leiderschap. De rode draad is hoe werken we aan een organisatie die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst voor die klant, bewoner, patiënt of student van meerwaarde blijft. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Herbergh De Drie Snoecken, en werkt als vrijwilliger bij de lokale kringloopwinkel en geeft sportlessen aan kinderen in zijn vrije tijd.

Andere boeken door Simon van der Veer

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding: Er was eens …
Intermezzo: If it is to be ...

Hoofdstuk 1: De nieuwe kleren van de keizer
Hoe gedoe onbespreekbaar blijft

Intermezzo: Het kleine jongetje als bron van verandering (door Arend Ardon)

Hoofdstuk 2: Klein Duimpje en de zevenmijlslaarzen
Ongehoorzame vernieuwing

Intermezzo: Vals spelen voor de goede zaak (door Hans Vermaak)

Hoofdstuk 3: Koning Midas
De dwaze drang naar meer

Intermezzo: De wens van koning Midas (door Joseph Kessels)

Hoofdstuk 4: Hans en Grietje
Eigen belang eerst

Intermezzo: De onderstroom en bovenstroom (door Marijke Lingsma)

Hoofdstuk 5: De Bremer stadsmuzikanten
De kracht van diversiteit

Intermezzo: De Bremer stadsmuzikanten verdienen een Grammy (door Eric Koenen)

Hoofdstuk 6: Repelsteeltje
Het organiseren van toeval

Intermezzo: Repelsteeltje en de logica van ons gedrag (door Tamira Nicolai-van Vught)

Hoofdstuk 7: De school der dieren
Alles wat je aandacht geeft, groeit

Intermezzo: Ruimte voor individueel talent (door Saskia Tjepkema)

Hoofdstuk 8: Jaap en de bonenstaak
De magie van nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen

Intermezzo: Van toeval, via mentaliteit naar resultaat (door Toon Gerbrands)

Hoofdstuk 9: De wolf en de zeven geitjes
Regels ontregelen

Intermezzo: Het geloof in de vrijemarktwerking (door Jaap Peters)

Conclusie: En wat nu om beter te presteren?

Intermezzo: Sprook (door Co Woudsma)

Bijlage: De tien eigenschappen van een ‘succesvol’ sprookje

Noten
Over de auteurs en gastauteurs
Deel jouw favoriete sprookje

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        We presteerden nog lang en gelukkig...