Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Anders gekeken

Het beste en het boeiendste uit de Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw

Gebonden NL 2021 9789462623408
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Een standaardwerk over het beste en boeiendste uit de Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw!

De canon van de schilderkunst van de zeventiende eeuw is al meer dan een eeuw oud en sluit nog maar beperkt aan bij de smaak van de eenentwintigste eeuw. Dit boek laat zien hoe de smaak zich gedurende vier eeuwen heeft ontwikkeld. De auteur kijkt naar de kunstproductie uit die tijd met het oog van een socioloog. Dat levert net een andere blik op, meent hij. 'Ik kijk kunsthistorisch, maar ook naar verandering in receptie en smaak, naar voorkeursonderwerpen en verzamelgedrag.'

In totaal wordt het werk van bijna 300 schilders uit de Gouden Eeuw en daarna besproken. Enkele voorbeelden: Rembrandt en Jan Steen als de meest veelzijdigen, Bartholomeus van der Helst en Frans Hals als de belangrijkste portretspecialisten, Johannes Vermeer en Gabriël Metsu als de grootste genreschilders, Caesar van Everdingen als classicist, Adriaen van der Werff als academist en Hendrick ter Brugghen en Gerard van Honthorst als caravaggisten. Daarnaast wordt de lijn doorgetrokken naar een aantal werken uit de achttiende eeuw, zelfs tot aan de schilderkunst van nu.

De auteur van dit grote overzicht is socioloog Paul Schnabel. Hij houdt zich al zestig jaar bezig met kunstgeschiedenis, met name met de Nederlandse schilderkunst van de zestiende eeuw tot nu.

Specificaties

ISBN13:9789462623408
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Uitgever:Waanders Uitgevers
Verschijningsdatum:30-9-2021
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Anders gekeken