Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , e.a.

Binnenklasdifferentiatie, een beroepshouding, geen recept

praktijkgids voor leraren, student-leraren en lerarenopleiders

Paperback Nederlands 2017 9789462925601
Vandaag voor 23:00 uur besteld, vrijdag in huis

Samenvatting

Onderwijsprofessionals zijn het er over eens dat binnenklasdifferentiatie een must is in het hedendaagse onderwijs. Maar hoe pak je dit aan in de praktijk? De auteurs reiken in deze praktijkgids concrete manieren aan om binnenklasdifferentiatie toe te passen in het leerplichtonderwijs en in de lerarenopleiding.
Het eerste hoofdstuk schetst een (conceptueel) kader voor binnenklasdifferentiatie dat je ook los in het boek terugvindt. De verschillende onderdelen van het kader worden daarna in afzonderlijke hoofdstukken dieper uitgewerkt. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan de lerarenopleiding en hoe lerarenopleiders hun studenten vertrouwd kunnen maken met het thema. Het conceptueel kader van deze praktijkgids is bruikbaar zowel in het lager, middelbaar als in het hoger onderwijs. De vele praktijkvoorbeelden in het boek komen uit het middelbaar onderwijs en de lerarenopleiding voor middelbaar onderwijs.
Je hoeft deze gids niet noodzakelijk in chronologische volgorde te lezen. Laat je keer op keer leiden door die delen die je het meest inspireren!

Specificaties

ISBN13:9789462925601
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:10-8-2017
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kristof de Witte

Kristof De Witte is hoofddocent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, KU Leuven, waar hij de specifieke lerarenopleiding economie op Campus Leuven en het facultair centrum Leuven Economics of Education Research coördineert. Hij is bijzonder hoogleraar aan het Top Institute for Evidence Based Education Research van de Universiteit Maastricht.

Andere boeken door Kristof de Witte

Over Kris Van den Branden

Kris Van den Branden is lerarenopleider en docent aan de KU Leuven en ouder van drie schoolgaande dochters. Hij was jarenlang woordvoerder van het Steunpunt Gelijke Onderwijskansen. Hij is gepassioneerd door alles wat met onderwijs te maken heeft en heeft een torenhoog respect voor leerkrachten. Hij ziet onderwijs als een krachtige hefboom voor een beter leven en een betere wereld.

Andere boeken door Kris Van den Branden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Binnenklasdifferentiatie, een beroepshouding, geen recept