Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liefde, lust en trauma

Op weg naar een gezonde seksuele identiteit

Paperback NL 9789463160230
Nog niet verschenen, verwacht op 11‑02‑2022
23,50

Samenvatting

Wat is menselijke seksualiteit? Wanneer is seksualiteit genotvol en bevredigend voor de betrokkenen? Waarom kan ze voor velen van ons stressthema nummer 1 worden? Waarom kan ze verslaafd maken? Waardoor kan seksualiteit een ervaring worden die het hele leven van een mens vernietigt? Waarom hebben sommige mensen het gevoel dat ze in een verkeerd lichaam zitten en willen ze liever van het andere geslacht zijn?

De gerenommeerde psychotherapeut Franz Ruppert gaat in zijn boek op zoek naar antwoorden op deze vragen. Daarbij toont hij vanuit zowel slachtoffer- als daderperspectief hoe seksueel trauma ontstaat en welke diepingrijpende gevolgen het heeft voor het individu, families en de gehele samenleving. Daarnaast laat hij zien hoe we met identiteitgeoriënteerde psychotraumatherapie (IoPT) seksuele trauma’s bewust kunnen maken en kunnen helen. Seksualiteit kan dan weer een creatieve kracht worden die ons vreugde en genot schenkt.

Dr. Franz Ruppert is docent psychologie aan de Katholische Stiftungshochschule in München en is werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut. De door hem ontwikkelde identiteitgeoriënteerde psychotraumatheorie en -therapie (IoPT) geniet internationale bekendheid. Hij geeft seminars over de gehele wereld, waaronder jaarlijks in Nederland en België. Zijn talrijke boeken over psychotrauma zijn in vele talen vertaald.

Specificaties

ISBN13:9789463160230
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:230
Uitgever:Uitgeverij Mens!
Verschijningsdatum:11-2-2022
Hoofdrubriek:Psychologie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liefde, lust en trauma