Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Geld stuurt de wereld

Jij bepaalt de koers

Paperback Nederlands 2015 9789463190060
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat vind je belangrijker? De zekerheid dat je toekomstgeld veilig belegd is of dat je toekomst veilig is doordat jouw geld bijdraagt aan een betere wereld? Maar weinigen twijfelen aan het antwoord. Want wat is je spaargeld of pensioen waard als de aarde straks onleefbaar is en niemand zeker weet of er nog wel perspectief is voor de generaties na ons?

Het mooie is dat wij met ons geld veel meer invloed kunnen uitoefenen dan vaak gedacht wordt. Direct en indirect zijn we namelijk allemaal grootaandeelhouders; onze pensioenfondsen en verzekeraars beheren namens ons 1300 miljard en bij banken en vermogensbeheerders hebben we nog eens 700 miljard uitstaan.

We hebben dus heel veel geld dat we kunnen inzetten om de toekomst beter te maken. Maar dan moeten we ons bewust zijn van onze macht en onze stem laten horen. Als burger, als consument, als klant van een bank, als investeerder, als vermogensbeheerder of als belegger.

Dit boek laat zien hoe binnen de financiële wereld gedacht wordt over duurzaam beleggen en welke stappen daarin worden gezet. Het legt uit hoe je zelf een actieve belegger kunt worden. En hoe je een duurzame portefeuille winstgevend maakt en houdt.

Op zoek naar antwoorden dook Anne-Marie Rakhorst in een wereld die ze voorheen niet kende. Ze sprak met financieel experts, pensioendeskundigen, toezichthouders, beleggers en bankiers, kortom met iedereen die haar iets kon vertellen over hoe we met ons geld de meest positieve en duurzame impact hebben.

Het resultaat is een bijzonder inspirerend boek. Met als boodschap dat we ook zelf veel meer kunnen (en moeten) investeren in een betrouwbare, schone en eerlijke wereld.

Specificaties

ISBN13:9789463190060
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:15-12-2015
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Geld stuurt de wereld
Elly Stroo Cloeck | 31 mei 2018

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anne-Marie Rakhorst

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer vanuit het hart. Meer duurzame waarde en winst toevoegen, is en blijft haar drijfveer. In 1994 richtte ze Search Ingenieurs- en adviesbureau op, dat in 2014 verkocht werd aan wereldwijd marktleider SGS. Sinds ze in 2000 Zakenvrouw van het jaar werd, deelt ze haar kennis en enthousiasme met specialisten, vakgenoten en het grote publiek. Anne-Marie werkt nu als duurzaam ondernemer en eigenaar van Duurzaamheid.nl, een onafhankelijk platform op het gebied van duurzaamheid. Ze helpt bedrijven en overheden om hun businesscase te verduurzamen en inspireert met adviezen, lezingen en publicaties.

Andere boeken door Anne-Marie Rakhorst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geld stuurt de wereld