Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De staat voorbij

een nieuwe weg naar recht, welvaart en vrede

Paperback NL 2017 9789463382069
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De Staat is het probleem, niet de oplossing

In De Staat Voorbij schetst Karel Beckman een toekomstvisie die een uitweg biedt uit de politieke crisis in de wereld. Hij gaat in tegen het heersende geloof - van zowel "links" als "rechts" - dat de Staat kan zorgen voor economische groei, goed onderwijs, en goede voorzieningen, en een einde kan maken aan misdaad, discriminatie, en ongewenst gedrag.

Beckman laat zien dat staatsdwang juist de oorzaak is van onze problemen. Het is de Staat die het financiële stelsel aanstuurt en samen met de banken recessies veroorzaakt, zo concludeert de auteur. Het is de Staat die zorgt voor permanente inflatie en daarmee de pensioenen en koopkracht van burgers uitholt. Het is staatsbemoeienis die zorg en onderwijs verstikt. Het is staatsmacht die verantwoordelijk is voor corruptie, onderdrukking en oorlog in de wereld.

Beckman stelt hier het libertarische ideaal tegenover. Een wereld zonder staatsdwang waarin mensen niet in een systeem worden gedwongen, maar hun eigen politieke stelsel kunnen kiezen. Waarin recht van onderaf tot stand komt, de aarde eerlijk wordt verdeeld en mensen niet ten koste van elkaar leven, maar bijdragen aan elkaars welvaart en welzijn.

Volgens Beckman is dit geen utopie maar een redelijk eenvoudig te verwezenlijken ideaal, waarvoor slechts nodig is dat we anders tegen ons politieke systeem aan gaan kijken.

Karel Beckman (1958) is journalist, mede-eigenaar en hoofdredacteur van de internationale website Energy Post. Ook is hij auteur, met Frank Karsten, van De Democratie Voorbij (Uitgeverij Aspekt, 2011), een internationale bestseller die in 20 talen is vertaald.

Specificaties

ISBN13:9789463382069
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:306
Uitgever:Aspekt B.V., Uitgeverij
Verschijningsdatum:21-3-2017
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De staat voorbij