Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Sociale Psychologie voor toegepaste psychologie

Paperback NL 2019 9789463792851
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

We zijn sociale wezens. Je kan niet leven zonder andere mensen. Het is logisch dat we elkaar beïnvloeden in gedrag, gedachten en gevoelens.

Invloed, het kernwoord van de sociale psychologie. Waarom neem je gedrag van anderen over? Hoe komt het dat je gehoorzaamt aan een autoriteit? Presteer je beter met anderen erbij dan alleen? Hoe zet je mensen aan tot meer hulpvaardig gedrag? Mensen hun kortzichtige eigenbelang ondergeschikt laten maken aan gemeenschappelijke belangen op lange termijn, kan dat? Waarom leidt anonimiteit tot antisociaal gedrag? Hoe vorm je een eerste indruk over anderen?

Die vragen maken duidelijk dat het huidige onderzoeksgebied van de sociale psychologie enorm veelzijdig is. Je kan zeggen dat sociale psychologie alles is. Want overal is er wel ergens invloed aanwezig.

In dit sterk didactisch opgebouwde boek vertalen we in elk hoofdstuk de theorie naar de praktijk. Aantrekkelijke voorbeelden, boeiende experimenten en doe-het-zelf opdrachten maken de kennis inzichtelijk. Je kan je kennis ook meteen toepassen.

Dit boek is bedoeld voor studenten Toegepaste Psychologie. Kaderstukken uit de praktijk van de psychologisch consulent katapulteren je meteen naar je toekomstige werkveld. Het boek is ook toegankelijk voor iedereen die geboeid is door sociale psychologie.

Specificaties

ISBN13:9789463792851
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Acco België
Verschijningsdatum:10-10-2019
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociale Psychologie voor toegepaste psychologie