Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Landmine Training

Voor hoog-explosieve sporten

Paperback NL 2020 9789464063554
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

In dit (foto)boek toont explosie trainer Ed Fennema honderd basis-oefeningen met landmines: een type halter opstelling waarbij één uiteinde van het halter in een vast 360 graden scharnier geplaatst is en het andere uiteinde door een atleet geduwd, getild, getrokken of gedraaid wordt. Landmines passen uitstekend bij ‘KT neurostrength’ training, een methode die sporters, sportploegen en coaches beweegt om iets beters uit krachttraining te halen dan spiermassa.

De foto’s en beschrijvingen geven ideeën waaruit voor atleten en trainers een grote hoeveelheid variaties valt af te leiden, met name voor het trainen van explosieve strekketens onder weerstand. Landmines vormen daarmee een welkome aanvulling op - of vervanging van - oefeningen uit het Olympisch gewichtheffen.

Technisch zijn landmines eenvoudig, open en veilig. Verder zijn ze schaalbaar van heel licht tot zeer zwaar. En met hun roterende en asymmetrische mogelijkheden benaderen ze de bewegingen van een atleet vaak heel goed. Daarmee is het een complete vorm van explosieve krachttraining, met een grote transfer naar betere atletische prestaties.

Specificaties

ISBN13:9789464063554
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Uitgever:Ed Fennema
Verschijningsdatum:24-12-2020
Hoofdrubriek:Jeugd

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Landmine Training