Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Joods leven in de 21 ste eeuw

Het dagelijkse joodse leven, feesten en gedenkdagen, interviews met liberale en orthodoxe joden

Paperback NL 2022 9789464626889
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek biedt een boeiende inkijk in het dagelijks Joodse leven in Nederland en België in de 21ste eeuw. Is het Joodse leven een ‘moeilijk leven’? Het Joodse leven kán ingewikkeld zijn. Dat hangt af van het leven waarvoor je als Jood hebt gekozen: orthodox of liberaal.

Het streng-orthodoxe geloof eist veel: er moet dagelijks worden gebeden, thuis en in de synagoge. Er zijn feesten, herdenkingen, vastendagen, zegeningen en rouwdagen die consequent moeten worden nageleefd. In 'Joods leven in de 21ste eeuw' spreken Joden vrijuit over hun gevoelens en ideeën over het nadrukkelijk aanwezige geloof, de Joodse toekomst en in algemeenheid over het Joodse leven thuis. Al met al is het boek een complete documentaire over de verschillende stromingen, wetenswaardigheden, het taalgebruik, de kleding, dagindeling, Joodse kalender, tradities en gebruiken.

Journalist en auteur Robert Jan Blom geniet landelijke bekendheid op het gebied van geschiedenis, gezondheid, wetenschap en een sociale maatschappij. Blom schreef over deze onderwerpen 150 boeken, honderden columns en artikelen.

Specificaties

ISBN13:9789464626889
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:274
Uitgever:Aspekt B.V., Uitgeverij
Verschijningsdatum:27-5-2022
Hoofdrubriek:Religie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Joods leven in de 21 ste eeuw