Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Logica en Islam II wetenschappelijke kwesties

Paperback NL 2023 9789464629613
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In deel II van deze boekenreeks Logica en Islam beantwoorden we de hoofdvraag: kan de wetenschap bewijzen dat de Heilige Koran van Almachtige God is en een goddelijke oorsprong heeft? Om deze vraag te beantwoorden hebben we 77 wetenschappelijke wonderen uit de Heilige Koran verzameld. Deze wonderen zijn wetenschappelijke kwesties die 1400 jaar geleden zijn onthuld en waarvan bewezen is dat ze juist zijn door onze moderne wetenschap en technologie. We presenteren elke wetenschappelijke kwestie vanuit openbarings- en historisch oogpunt, door het jaar van de onthulling te vergelijken met dat van de ontdekking ervan door de moderne wetenschap.

De 77 wetenschappelijke kwesties zijn gegroepeerd in zes verschillende categorieën: 1) astronomische kwesties, 2) aardwetenschappelijke kwesties, 3) medische en biologische kwesties, 4) dier- en plantenkwesties, 5) natuurkundige kwesties en 6) historische kwesties

Door de waarschijnlijkheidstheorie te gebruiken tonen we aan dat de mogelijkheid om alle 77 problemen correct te voorspellen door toeval quasi-nul is. Met andere woorden, als een mens zou proberen de 77 problemen correct te voorspellen, zou hij een oneindig aantal proeven nodig hebben. Dit levert solide bewijs dat de Heilige Koran niet door een mens geschreven kan zijn, maar door de Almachtige God moet zijn geopenbaard.

Het laatste hoofdstuk van dit boek is gewijd aan het reageren op de beschuldigingen van antimoslims over wetenschappelijke fouten in de Heilige Koran. We bewijzen dat al deze beschuldigingen gebaseerd zijn op een puur misverstand over de werkelijke betekenis van de originele Arabische koranverzen.

Prof. dr. Magd Abdel Wahab is voltijds hoogleraar toegepaste mechanica aan de faculteit ingenieurswetenschap en architectuur aan Universiteit Gent, België. Ook is hij deeltijd imam aan verschillende moskeeën in Gent, België. Hij heeft meer dan 650 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Ook schreef en bewerkte hij meer dan 35 boeken binnen de ingenieurswetenschappen. Naast zijn belangstelling voor de ingenieurswetenschappen heeft prof. Wahab een sterke interesse in onderzoek naar het islamitische geloof. In de afgelopen 20 jaar is hij imam geweest en heeft hij tijdens het vrijdaggebed toespraken en islamitische lezingen in verschillende moskeeën in Engeland en België gegeven. Dit boek, Logica en Islam - Deel II: wetenschappelijke kwesties, vat zijn ervaringen in de wetenschap en de islam samen.

Specificaties

ISBN13:9789464629613
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:171
Uitgever:Aspekt B.V., Uitgeverij
Verschijningsdatum:7-4-2023
Hoofdrubriek:Religie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Logica en Islam II wetenschappelijke kwesties