Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Toetsrevolutie

Naar een feedbackcultuur in het voortgezet onderwijs

Paperback Nederlands 2016 9789490120207
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Steeds meer scholen zetten toetsen niet meer alleen in om het leren van leerlingen te beoordelen, maar vooral om het leren van deze leerlingen een impuls te geven: zij zetten toetsen formatief in. Formatief toetsen kan de aansluiting tussen leren, instructie en beoordelen versterken, maar biedt leerlingen ook de kans meer eigenaarschap te voelen over hun leren en over de wijze waarop zij worden beoordeeld.
In dit boek komen leraren aan het woord die vanuit visie en enthousiasme op individuele basis zijn gestart met vormen van formatief toetsen. Deze leraren zijn werkzaam in diverse onderwijssectoren en verzorgen onderwijs in vakken als lichamelijke opvoeding, filosofie, een taal, biologie of natuurkunde. In hun portretten spreken zij openhartig over de successen en mislukkingen tijdens het implementeren van formatief toetsen.
Ook staat er in dit boek een aantal verdiepende artikelen over de praktijk van formatief toetsen. Deze gaan in op onderwerpen als feedback, leerlingmotivatie en zelfsturing.
Het slothoofdstuk richt zich op de schoolbrede implementatie van formatief toetsen met als vraag: hoe te komen van een toetscultuur naar een feedbackcultuur? Dominique Sluijsmans en René Kneyber reiken leraren en schoolleiders handvatten en overwegingen waarmee zij in de eigen school deze toetsrevolutie kunnen bewerkstelligen.

Specificaties

ISBN13:9789490120207
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Dominique Sluijsmans

Dominique Sluijsmans is lector Professioneel Beoordelen bij Zuyd Hogeschool.

Andere boeken door Dominique Sluijsmans

Over René Kneyber

René Kneyber is docent wiskunde in Nieuwegein en oprichter van trainingsbureau Handelingsbrutaal.

Andere boeken door René Kneyber

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Toetsrevolutie