Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het geheim van genot

Nieuwe inzichten in waarom en hoe we genieten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789490574567
Direct te downloaden

Samenvatting

We betalen grof geld voor een origineel schilderij, maar niet voor een exacte replica ervan. De gedachte aan seks met een maagdi is opwindend voor veel mannen. We rijden langzaam om gruwelijke ongelukken beter te bekijken en gaan naar films die ons aan het huilen maken.
De manieren warop we 'genieten' waren altijd al bizar en uiteenlopend. Vanaf nu zijn ze ook verklaarbaar.
Yale psycholoog Paul Bloom biedt, aan de hand van onder andere de neurologie, economie, filosofie en pedagogiek, een verassend heldere kijk op dit doorgaans ongrijpbare fenomeen. Op vlotte en humorvolle wijze neemt hij onze verlangens, smaken en fascinaties onder de loep en brengt hij de onderliggende geheimen van het menselijk genieten stuk voor stuk aan het licht.

Specificaties

ISBN13:9789490574567
Trefwoorden:psychologie, genieten
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:327
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2011
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (4)

Het geheim van genot
Maarten Fijnaut | 4 augustus 2011
'Nu zal ik het beleven!' dacht ik bij het zien van de titel 'Het geheim van genot' van Paul Bloom. Ik keek er naar uit om hét geheim te horen waar ik al jaren naar op zoek ben. Waarom geniet ik zo enorm van die ene ervaring en waarom kan ik zo verschrikkelijk balen van iets anders? Om kort te zijn: het zogenaamde ´geheim´ is in het boek nergens te bekennen. Simpelweg omdat er geen eenduidig geheim is. De ondertitel, nieuwe inzichten in waarom en hoe we genieten, wordt gelukkig meer dan waar gemaakt. En over genot gesproken, het is een feest om dit boek te lezen dat bol staat van interessante inzichten en openbarende verklaringen over waarom we ergens van genieten!
Lees verder
Het geheim van genot
Sonja van Vuren | 10 juni 2011
Het boek van Yale-psycholoog Paul Bloom over het hoe en waarom van menselijk genot heeft in het Nederlands de titel 'Het geheim van genot' gekregen. Maar de Engelse titel dekt de lading beter: 'How pleasure works'. Er wordt namelijk geen geheim onthuld, maar vrijuit en gefundeerd gefilosofeerd over de oorsprong, uitwerking en bijwerkingen van genot.
Lees verder
Het geheim van genot
José Otte | 2 mei 2011
'Het ondiepe' heeft zowel in de Verenigde Staten als in Europa voor veel discussie gezorgd. Velen zullen dit boek van Nicholas Carr verontrustend noemen. Maar het is vooral een mooi stuk onderzoeksjournalistiek over hoe onze hersenen omgaan met het net.
Lees verder
Het geheim van genot
Michel Hoetmer | 18 april 2011
Maken de moderne elektronische media ons oppervlakkiger? Het is een vraag waar wij niet dagelijks bij stilstaan. Internet en aanverwante elektronische media hebben sluipenderwijs bezit van ons leven genomen. Dat heeft volgens Nicholas Carr, auteur van 'Het ondiepe - Hoe onze hersenen omgaan met internet', grote gevolgen voor ons brein. Niet alleen wanneer wij online zijn, maar ook in het dagelijkse leven.
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
0
1
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Bloom

Paul Bloom is hoogleraar psychologie aan Yale University en specialiseert zich in de ontwikkeling en oorsprong van ons vermogen om onszelf en anderen te begrijpen. Bloom is auteur van How Children Learn the Meanings of Words en Descartes' Baby. Hij publiceerde onder andere in The Atlantic, the New York Times, Science en Nature.

Andere boeken door Paul Bloom

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De essentie van genot
2. Fijnproevers
3. Bedtrucs
4. Onvervangbaar
5. Performance
6. Verbeelding
7. Veiligheid en pijn
8. Het belang van genot

Noten
Bibliografie
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het geheim van genot