Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

STECR werkwijzer Arbeidsconflicten (versie 7)

Paperback Nederlands 2022 9789490727154
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Deze zevende versie gaat in op zowel het beheersen als op het voorkomen van arbeidsconflicten.

Uit onderzoek is gebleken dat aan 70.000-100.000 ziekmeldingen per jaar een conflict ten grondslag ligt en ook dat 20% van alle werknemers wel eens te maken heeft gehad met een arbeidsconflict. Dat lijkt misschien niet veel, maar vaak gaat het gepaard met groot leed bij betrokkenen.

Specificaties

ISBN13:9789490727154
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Uitgever:STECR
Druk:1
Verschijningsdatum:12-4-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Mediation / ADR

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

De werkwijzer Arbeidsconflicten versie 7 behandelt:
-Het ontstaan van arbeidsconflicten waarbij o.a. aandacht gegeven wordt aan de factoren die de kans op arbeidsconflicten vergroten, de invloed van cultuur en de capabilitybenadering.
-In het kader van het voorkómen van arbeidsconflicten wordt o.a. ingegaan op de ideale organisatie, Het Nieuwe Werken, het voeren van Het Goede Gesprek de rol van de medezeggenschap.
-Ten aanzien van het beheersen van arbeidsconflicten, zowel in de situatie waarbij sprake is van een conflict mét ziekmelding als zonder ziekmelding worden de verschillende interventies besproken waarbij o.a. wordt ingezoomd op de interventieperiode en de verschillende gespreksinterventies die mogelijk zijn.
-Tenslotte wordt ingegaan op welk moment, op welke manier en in welke situaties mediation kan bijdragen aan oplossing van een conflict.
-Natuurlijk wordt dit alles in een juridisch kader geplaatst waarin de laatste ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak meegenomen worden.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        STECR werkwijzer Arbeidsconflicten (versie 7)