Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe dokters denken

Gebonden NL 2012 9789490951054
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Hoe dokters denken biedt een inkijk in het brein van de arts en legt op inzichtelijke wijze de immer belangrijke relatie tussen arts en patiÎnt onder de loep. Jerome Groopman haalt de dokter uit het godenrijk en geeft hem weer een menselijk gezicht. Hij bespreekt welke krachten en denkprocessen van invloed zijn op de beslissingen die artsen nemen.
Met grote precisie ontleedt hij de redenen van slagen en falen bij artsen. Maar zijn allerbelangrijkste bijdrage met dit boek is dat hij laat zien op welke momenten en hoe artsen, mede dankzij assertieve patiÎnten, te snelle beoordelingen kunnen voorkomen. Hoe zij hun onzekerheden kunnen uitbuiten, effectiever kunnen communiceren en andere vaardigheden kunnen inzetten in het belang van de gezondheid van de patiÎnt. Kortom, hoe artsen en patiÎnten kunnen leren van fouten, als mensen onder elkaar.

Hoe dokters denken is de Nederlandse versie van How Doctors Think, een uitgave van Houghton Mifflin Harcourt in de Verenigde Staten. Spoedig na verschijning in 2007 werd het een bestseller in dat land. Speciaal voor het onderwijs in Nederland heeft een collectief van opleiders vragen geformuleerd voor onder andere studenten geneeskunde. Die zijn via www.2010uitgevers.nl te vinden in de online editie van dit boek, die alleen toegankelijk is met een speciale code.

Jerome Groopman is hoogleraar geneeskunde aan de Medical School van Harvard en hoofd experimentele geneeskunde van het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston. Hij schrijft voor The New Yorker en is auteur van vele boeken, waaronder The Anatomy of Hope, Second Opinions en The Measure of Our Days.

Een New York Times Notable Book (2007)

Winnaar van de Quill Book Award 2007

[Groopman] heeft zich de taak gesteld zowel patiÎnten als artsen van praktisch advies te voorzien. Dat is hem gelukt, voor beide doelgroepen.
Een prachtig boek, uniek en van onschatbare waarde de lezer krijgt voorgoed een nieuwe kijk op de arts.

Specificaties

ISBN13:9789490951054
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:200
Uitgever:2010 Uitgevers BV
Verschijningsdatum:16-6-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe dokters denken