Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vrijuit spreken

Beter communiceren in het post-truth tijdperk

Paperback Nederlands 2021 9789493219038
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Hoe kunnen we moreel communiceren in tijden van informatie-overload, multiculturalisme, sociale media, taalverruwing en makkelijke omgang met waarheid?

Wat kan ons helpen in onze omgang met de ruwe stem, de volkse, de rationele, de emotionele, de vreemde, de elitaire, de kritische, de chaotische en de creatieve stem? Met de stem van de liegende, bedriegende en misleidende politici, marketeers en voorlichters? Hans Krabbe gaat in Vrijuit spreken op zoek naar antwoorden op de communicatie- crisis. Dit boek geeft antwoord op de vraag wat communicatie moreel maakt in deze tijd van nepnieuws, haatmail, alternatieve waarheden en Ruttedoctrine.

Door de eeuwen heen hebben filosofen zich afgevraagd wat communicatie goed of minder goed maakt. Het gaat bij morele communicatie niet om het in stand houden van harmonie, het gladstrijken van verschillen, of het beschermen van belangen en traditionele waarden, maar om creatie, ontwikkeling, om het vieren van de verschillen, om nieuwe ontmoetingen en verbintenissen.

Oudgriekse en laat-moderne filosofen besteden bijzondere aandacht aan de dialoog als goede gespreksvorm. Aan de hand van hun ideeën over waarheid en dialoog laat Hans Krabbe in dit boek zien hoe een moreel gesprek gevoerd wordt in deze tijd van post-truth en sociale media. Krabbe biedt een nieuwe, verrassende kijk op het communicatieproces en presenteert de tien nieuwe kernwaarden van morele communicatie. Transparantie en een nieuwe cultuur? Nee, een elegant afscheid van het adagium “open en eerlijk”…

Specificaties

ISBN13:9789493219038
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Krabbe

Hans Krabbe doceert organisationele communicatie-ethiek, communicatiemanagement en taalbeheersing aan de communicatie- en commerciële economieopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), domein Economie en Management.

Andere boeken door Hans Krabbe

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vrijuit spreken