Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Collegereeks: Koplopers in de zorg

Formules voor succes

Collegereeks met Jaap Jan Brouwer, Philip J. Idenburg, Jeroen Kemperman, Anton Cozijnsen, Renco Bakker, Kjeld Aij, Gijs van Wulfen, Marleen Bekkers, Robin Bremekamp, Anke Huizenga, Wim Driesse, Patty van Belle, Ben van Gent, Hans Blom, Marianne van der Harten

Collegereeks met Jaap Jan Brouwer, Philip J. Idenburg, Jeroen Kemperman, Anton Cozijnsen, Renco Bakker, Kjeld Aij, Gijs van Wulfen, Marleen Bekkers, Robin Bremekamp, Anke Huizenga, Wim Driesse, Patty van Belle, Ben van Gent, Hans Blom, Marianne van der Harten

Collegereeks: Koplopers in de zorg

Formules voor succes

Met onder andere...

Jaap Jan Brouwer Jaap Jan Brouwer
Philip J. Idenburg Philip J. Idenburg
Jeroen Kemperman Jeroen Kemperman

Over deze collegereeks

Deze collegereeks richt zich op de toekomst van de zorg. De speciale uitdagingen van de zorgsector vereisen een fundamenteel andere benadering en voorbereiding.

In 9 colleges brengen we theorie en praktijk bij elkaar en leert u hoe u onderwerpen als verandermanagement, innovatie en leiderschap toekomstgericht invult en hoe andere besturingsconcepten en bedrijfsprocessen uw organisatie verstevigen.

Wij baseren ons daarbij mede op de ‘best practices’ van zorgorganisaties, die in het boek ‘Koplopers in de zorg’ zijn opgetekend.

Bestel hier het uitgebreide boekenpakket met hierin de boeken van alle meewerkende auteurs aan deze collegereeks.

De vorige edities (najaar 2013, voorjaar en najaar 2014) werden zeer hoog gewaardeerd door de deelnemers.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 3 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

De Managementboek Events zijn CEDEO erkend. Inmiddels hebben meer dan 5000 professionals onze bijeenkomsten bezocht en hoog gewaardeerd.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Koplopers in de zorg
Jaap Jan Brouwer
Koplopers in de zorg
28,50

Sprekers

Jaap Jan Brouwer
Jaap Jan Brouwer
Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.
Philip J. Idenburg
Philip J. Idenburg
Philip J. Idenburg MSc. MBA is managing partner van strategie en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties. Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Oog voor de toekomst’, ‘Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg’, ‘Diagnose Diabetes’, ‘Sociaal Wonen 2030’, ‘Diagnose Zorginnovatie’ en 'Zorg Enablers'. Behalve ervaring als adviseur, onder andere van de Raad van Bestuur van de Rabobank en KPMG/Nolan Norton & Co, heeft Philip hands-on managementervaring als (eind)verantwoordelijke bij Reed Elsevier, Robeco en Zurich. De samenleving gaat momenteel door een aanzienlijke transformatie die grote druk zal leggen op bestaande zorgsystemen, mensen en organisaties. Dat vraagt veel van de bestuurders, management en zorgprofessionals, waarbij de enige antwoorden (klinisch) leiderschap en transformatie zijn. Met een groeiende groep bestuurders en (klinisch) leiders onderzoekt Philip de onderliggende vraagstukken en hoe transformatie ondanks de belemmeringen gerealiseerd kan worden.
Jeroen Kemperman
Jeroen Kemperman
Jeroen Kemperman is Senior Manager Strategie, Programma's en Investeringen bij Achmea, divisie Zorg & Gezondheid.
Anton Cozijnsen
Anton Cozijnsen
Prof. dr. Anton J. Cozijnsen is sinds 1982 zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft verschillende adviesbureaus geadviseerd, zoals BMC (Leusden) en Turner Advies Groep, en is hij ruim zes jaar verbonden geweest aan Holland Consulting Group. Sinds 2010 is hij verbonden aan NCOI Opleidingsgroep als Directeur Onderzoek. Vanaf 1985 is hij verbonden aan de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Vrije Universiteit. In 2000 is hij benoemd tot hoogleraar Verandermanagement aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. De rede die hij hield tijdens zijn inauguratie had als titel 'Anders veranderen; een balans tussen mens en technologie'. Hij is promotor van verschillende promovendi die bezig zijn met thema's binnen de gebieden leiderschap en veranderkunde. Cozijnsen heeft inmiddels als (co)auteur twintig boeken geschreven op de gebieden veranderen en adviseren. Verder voerde hij de redactie en presenteerde hij een Teleac tv-programma op het gebied van verandermanagement.
Renco Bakker
Renco Bakker
Renco Bakker (1969) is organisatieadviseur en oprichter/eigenaar van BPMConsult. Dit adviesbureau adviseert publieke en private organisaties hoe zij hun prestaties kunnen verbeteren door het uitdenken en versterken van werkprocessen. Eerdere publicaties van zijn hand zijn 'Management van processen' (20.000 exemplaren, samen met Teun Hardjono) en 'Het Procesmanagementmodellenboek'.
Kjeld Aij
Kjeld Aij
dr. Kjeld Aij is verpleegkundige en bedrijfskundige en ruim achttien jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij gaf uitvoering aan diverse projecten op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid en nam onder meer het initiatief om het lean denken en werken in de operatiekamers te introduceren. Kjeld heeft een Master Black Belt aan de Technische Universiteit in Barcelona en behaalde zijn MBA aan de Business School Nederland, waarvoor hij onderzoek deed naar leiderschap en succesvol veranderen in organisaties, in het bijzonder naar de rol van het middenkader. Sinds 2015 is hij Directeur bedrijfsvoering van de Divisie Acute Zorg bij Amsterdam UMC (voorheen VUmc en AMC) waar hij voorheen hoofd Anesthesiologie & Operatieve Zorg was. In 2010 werd hij aangesteld als onderzoekslid van het Lean Healthcare Research Consortium van de Stanford University in San Francisco (VS). Sinds 2013 is hij eveneens lid van het Center for Lean Healthcare Research van The Ohio State University en het Fisher College of Business in de VS. In 2015 promoveerde hij op de rol van leiderschapsgedrag bij een succesvolle en duurzame toepassing van lean principes in ziekenhuizen. Hij is verbonden aan Lean in de Zorg netwerk (Lidz) en publiceert regelmatig over lean. Samen met Bas Lohman schreef hij eerder het boek 'L2 zorg. Lean leiderschap in de praktijk'.
Gijs van Wulfen
Gijs van Wulfen
Gijs van Wulfen (1960) is professioneel spreker, auteur en trainer over innovatie en design thinking. Hij werkte als marketeer in de food-industrie en adviseerde bij Ernst & Young en Boer & Croon. Eind 2002 startte hij een eigen organisatie die zich richt op het versnellen van innovatie in organisaties. In 2006 kwam zijn eerste boek ‘Nieuwe Producten en Diensten Bedenken’ uit. Hij is de grondlegger van de VOORT innovatiemethode (FORTH innovation method). De VOORT innovatiemethode verdubbelt de effectiviteit van jouw innovatieproces. Gijs helpt organisaties effectief te starten met innovatie en het bedenken van nieuwe producten en diensten. Zijn internationale bestseller ‘The innovation Expedition’ is inmiddels in zes talen verschenen, waaronder Nederlands. Zijn meest recente boek is ‘Het Innovatiedoolhof’ waarin hij vier routes geeft om succesvolle nieuwe business cases op te leveren. Dit boek is uitgeroepen tot 'Managementboek van het Jaar 2017'. Gijs was in 2013 een van de eerste Influencers bij Linkedin en heeft 300.000 volgers. Al vier jaar op een rij is Gijs gekozen in de top 10 van de internationale innovatiebloggers top 40. Gijs is keynote speaker bij verschillende grote internationale evenementen. Zo was hij keynote spreker bij de ‘Turkish Innovation Week’ in Istanbul en bij ‘Product Innovation Berlin’. En faciliteert hij innovatieworkshops voor 3M in de Verenigde Staten en AIRBUS in Frankrijk. Gijs inspireert mensen als workshopleider of als keynote spreker op (inter)nationale innovatieconferenties of managementbijeenkomsten. De lezingen en workshops van Gijs zijn praktisch, informeel, vol humor en entertainment.
Marleen Bekkers
Marleen Bekkers
Marleen Bekkers is werkzaam bij ICSB Marketing en Strategie. Zij heeft jarenlange ervaring met het begeleiden en ondersteunen van de strategievorming voor organisaties in uiteenlopende sectoren. Ze houdt vooral van sectoren of plantengroepen die van nature niet aan marketing denken, zoals de not for profit of R&D-ers of andere professionals. Marleen Bekkers werkte ook mee aan 'De Marketingbox').
Robin Bremekamp
Robin Bremekamp
Robin Bremekamp is oprichter van Common Eye (www.commoneye.nl).
Anke Huizenga
Anke Huizenga
Anke Huizenga is sinds 2008 directeur/bestuurder van ZuidOostzorg. Ontstaan uit een aantal opeenvolgende fusies van in totaal 4 zorgorganisaties. Daarvoor was zij werkzaam bij organisaties zoals Florence en HilverZorg. Zie ook: www.zuidoostzorg.nl.
Wim Driesse
Wim Driesse
Wim Driesse is lid Raad van Bestuur van Curamare.
Patty van Belle
Patty van Belle
Patty van Belle is directeur Stiching Arduin.
Ben van Gent
Ben van Gent
Ben van Gent is lid Raad van Bestuur van Florence.
Hans Blom
Hans Blom
Hans Blom is bestuurder/CEO bij Stichting MEE Plus.
Marianne van der Harten
Marianne van der Harten
Marianne van der Harten is bestuurder en directeur van Stichting de Noorderbrug.

Praktische informatie

Locatie

Landgoed de Horst, Driebergen
Landgoed de Horst De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

COLLEGE 1: 28 SEPTEMBER 2015
BESTURINGSCONCEPTEN

COLLEGE 2: 5 OKTOBER 2015
BEDRIJFSPROCESSEN

COLLEGE 3: 12 OKTOBER 2015
LEIDERSCHAP

COLLEGE 4: 2 NOVEMBER 2015
LEIDERSCHAP

COLLEGE 5: 9 NOVEMBER 2015
SAMENWERKEN IN KETENS

COLLEGE 6: 16 NOVEMBER 2015
INNOVEREN

COLLEGE 7: 23 NOVEMBER 2015
BRILJANTE BUSINESS MODELLEN IN DE ZORG

COLLEGE 8: 30 NOVEMBER 2015
VERANDEREN

COLLEGE 9: 7 DECEMBER 2015
LIJNEN NAAR DE TOEKOMST

 

Voorwaarden

De deelnamekosten voor deze collegereeks bedragen € 2.395,- (excl. btw) per persoon, inclusief documentatie, consumpties, maaltijd. Iedere deelnemer ontvangt het boek ‘Koplopers in de zorg’ ter waarde van € 28,50 (incl. btw). Het uitgebreide boekenpakket is niet bij de prijs inbegrepen, maar kunt u apart bestellen.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk)annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Ook interessant voor u"

12 OKT
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-
18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
01 OKT
Seminar
Kom ook naar deze actuele dag over het organiseren van wendbaarheid en veranderen door te experimenteren en samen te leren! Meer
625,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden