Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Collegereeks: Psychologie voor managers - met Robert Cialdini, Roos Vonk e.a.

Een unieke en karaktervolle reeks over menselijk gedrag

Collegereeks met Robert Cialdini, Roos Vonk, Herman Van den Broeck, Margriet Sitskoorn, René Diekstra, Rob Vinke, Theo Compernolle, Ap Dijksterhuis, André Wierdsma, Erik van de Loo

Collegereeks met Robert Cialdini, Roos Vonk, Herman Van den Broeck, Margriet Sitskoorn, René Diekstra, Rob Vinke, Theo Compernolle, Ap Dijksterhuis, André Wierdsma, Erik van de Loo

Collegereeks: Psychologie voor managers - met Robert Cialdini, Roos Vonk e.a.

Een unieke en karaktervolle reeks over menselijk gedrag

Met onder andere...

Robert Cialdini Robert Cialdini
Roos Vonk Roos Vonk
Herman Van den Broeck Herman Van den Broeck

Over deze collegereeks

Bij het samenwerken met collega's speelt psychologie een zeer belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan beïnvloeding, groepsprocessen, veranderingsprocessen, stress, motivatie en conflicten. Een logische reden om u te verdiepen in de psychologie op de werkvloer.

In september start weer de praktische hooglerarenreeks 'Psychologie voor managers'. In 11 colleges leert u alles over het begrijpen én beïnvloeden van het gedrag van uw collega’s én uzelf. We hebben speciaal voor deze reeks een rijke keur aan topexperts bijeengebracht. Met als hoogtepunt: de Amerikaanse meesterbeïnvloeder Robert Cialdini!

Dus wilt u alles horen over de psychologie achter ons (soms wonderlijke) gedrag op de werkvloer? Wacht dan niet langer en schrijf u nu in.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Mensenkennis werkt!
Toine Al
Mensenkennis werkt!
9,95

Sprekers

Robert Cialdini
Robert Cialdini
hoogleraar Psychologie en Marketing aan de Arizona State University.
Roos Vonk
Roos Vonk
Herman Van den Broeck
Herman Van den Broeck
hoogleraar Universiteit van Gent en Vlerick Business School
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn
Hoogleraar klinische neuropsychologie, Universiteit van Tilburg
René Diekstra
René Diekstra
Prof. dr. René F.W. Diekstra is psycholoog, emeritus-hoogleraar, lector Jeugd en Opvoeding en columnist. Hij introduceerde, samen met zijn leermeester psychotherapeut Albert Ellis, de zogenoemde rationeel-emotieve therapie en daarmee de cognitieve gedragstherapie in Nederland en West-Europa.
Rob Vinke
Rob Vinke
hoogleraar personeelswetenschappen, Nyenrode Business Universiteit.
Theo Compernolle
Theo Compernolle
Prof. Dr. Theo Compernolle is een neuropsychiater. Hij werkt als een onafhankelijke internationale consultant, executive (team)coach, trainer en key-note speaker. Hij is adjunct professor aan het CEDEP European Centre for Executive Development in Fontainebleau. Hij doceert en coacht aan business scholen in België, Nederland en Frankrijk.
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Het slimme onbewuste, Op naar geluk, De merkwaardige psychologie van een wijndrinker, Wie (niet) reist is gek, Maakt geld gelukkig?, het kinderboek Tussen je oren, Wegwee en de novelle Bart. Van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.
André Wierdsma
André Wierdsma
Prof. dr. André Wierdsma is emeritus hoogleraar Management en Organisatie aan Nyenrode Business Universiteit en aan China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai, China.
Erik van de Loo
Erik van de Loo
hoogleraar 'Leiderschap en gedrag', Vrije Universiteit, visiting clinical professor of leadership INSEAD.

Praktische informatie

Locatie

Nyenrode Universiteit, Breukelen
Nyenrode Straatweg 25 Breukelen

Routebeschrijving

Programma

17 september 2015 - 1e college: Toppsychologen voor Topmanagers (René Diekstra)
De ideeën en theorieën van Freud hebben ook nu nog altijd een grote geldigheid voor het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag. En dat geldt ook voor de theorieën van Carl Gustav Jung en Alfred Adler. Jung’s filosofieën over het menselijk gedrag, waaronder de begrippen introversie / extraversie, vormen nog steeds de basis voor een aantal systemen van assessments. Minstens zo relevant is Adler’s psychologie van de macht. Zijn analyse van macht als drijfveer in menselijke interacties biedt een fascinerende inkijk in falende en succesvolle groepsprocessen.

24 september 2015 - 2e college: De wetenschap van overtuigen & beïnvloeden (Robert Cialdini)
Elke dag staan we voor de uitdaging om anderen te overtuigen, zowel op het werk als privé. Wat maakt dat anderen ‘ja’ zeggen? Tijdens dit college hoort u alles over de psychologie van beïnvloeden en overtuigen. Cialdini vertaalt de uitkomsten van gedegen wetenschappelijk onderzoek op aanstekelijke wijze naar de dagelijkse praktijk. Ook presenteert hij een scala aan beïnvloedingswapens waarmee ook u een meester kunt worden in het overtuigen.

1 oktober 2015 - 3e college: Zelfkennis en authenticiteit (Roos Vonk)
Feedback geven is vaak een zinloze onderneming, doordat er vele obstakels en valkuilen op de weg naar zelfkennis zijn. Mensen kunnen zichzelf belemmeren door onterechte twijfel over wat ze waard zijn, of ze hebben juist een te geflatteerd beeld van hun capaciteiten. De behoefte aan bevestiging en waardering is een belangrijke motivator, tegelijkertijd moet je mensen soms ook wijzen op hun gebreken en hun ontwikkeling bevorderen. Hoe doe je dat, rekening houdend met de vaak onwrikbare wensen van ieders ego? Na dit college kunt u beter de vinger op de zere plek leggen en tegelijkertijd contact maken met uw medewerkers.

8 oktober 2015 - 4e college: Coachen en adviseren voor verandering (Erik van de Loo)
Welke psychologische aspecten spelen een rol bij veranderen en verandering? Volgens Van de Loo roept iedere verandering in principe angst op. ‘Het is dan alsof je immuunsysteem in actie komt, om te zorgen dat alles bij het oude blijft.’ Erik van de Loo maakt de psychologische dynamiek begrijpbaar en bewerkbaar in dit college.

15 oktober 2015 - 5e college: Vorm je hersenen, gebruik je talent! (Margriet Sitskoorn)
Veel mensen denken dat ze zelf niet of nauwelijks invloed hebben op de vorm en functie van hun hersenen. Deze aanname is echter fout. Door allerlei ontwikkelingen op technisch gebied begrijpen we steeds beter hoe de hersenen van gezonde mensen werken en veranderen. Zo blijken onze hersenen in staat te zijn tot zelfvernieuwing. De nieuwe kennis over plasticiteit en ontwikkeling heeft daarom grote consequenties voor onze ideeën over trainen en opleiden. Hoe kun je ingrijpen in het brein en jezelf of anderen laten ontwikkelen in een vooraf gekozen richting zonder gebruik te maken van medicijnen, neurochirurgie of electro - magnetische stimulatie.

5 november 2015 - 6e college: Leiderschap en sociale intelligentie (Herman van den Broeck)
Goed leiderschap kenmerkt zich door de diversiteit in leiderschapsaanpak.

12 november 2015 - 7e college: Intrinsieke motivatie, belonen en bedrijfsdoelen (Rob Vinke)
U hoort tijdens dit college hoe u op een creatieve manier motivatie een plaats kunt geven binnen het HRM – beleid van uw organisatie. Kernvraag is of u mensen van buitenaf kunt motiveren (bijvoorbeeld met straffen en belonen; met the carrot and the stick). En zo ja, of dat wenselijk is. Rob Vinke neemt de menselijke maat als startpunt: u kunt een omgeving creëren waarin mensen, met al hun mogelijkheden en beperkingen, goed kunnen functioneren.

19 november 2015 - 8e college: De psychologie van samenwerken (André Wierdsma)
Het probleem van de moderne manager ligt in het feit ligt dat ze verantwoordelijk zijn voor resultaten, terwijl ze eigenlijk nauwelijks invloed hebben op de groep die deze resultaten moet leveren. Mensen aansturen? Het zijn geen marionetten, de touwtjes zijn allang doorgeknipt. Dat geeft angst bij managers en juist door die stress vervallen ze in positioneel organiseren volgens het machinemodel. In de hoop controle te krijgen en te houden. Accepteer dat je als manager iedere dag opnieuw stelling moet nemen en positie moet kiezen.

26 november 2015 - 9e college: De psychologie van conflicten (Carsten de Dreu)
Tijdens dit college krijgt u een gedegen overzicht van de psychologische grondslagen van conflicten in organisaties. Vragen als 'Waarom escaleren conflicten?', 'Welke effecten hebben arbeidsconflicten op de gezondheid van werknemers?' en 'Wanneer draagt conflict bij aan creativiteit en innovatie?' worden stuk voor stuk behandeld.

3 december 2015 - 10e college: Onbewust nadenken en beslissen (Ap Dijksterhuis)
De meeste mensen gaan ervan uit dat goede beslissingen of keuzes het gevolg zijn van goed en diep nadenken. Hoe beter er nagedacht wordt, hoe beter en rationeler onze beslissingen zijn, zo neigen we te denken. Ons onbewuste daarentegen zien we onterecht als ondergeschikt. Onbewust nadenken refereert aan denkprocessen die zich afspelen terwijl we bewust met iets anders bezig zijn. Onderzoek toont aan dat sommige problemen beter opgelost kunnen worden met bewust nadenken, terwijl andere keuzes beter gemaakt kunnen worden na onbewust nadenken.

10 december 2015 - 11e college: Stress.... vriend en vijand (Theo Compernolle)
Hoe harder je een boog spant, hoe sneller de pijl het doel bereikt, maar de veerkracht bepaalt hoeveel spanning de boog verdraagt. Managers moeten oog hebben voor de stress en de veerkracht van hun medewerkers en van zichzelf. Onder teveel stress stagneert hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en kunnen zij geen goede managers zijn. Als je de signalen bij jezelf niet herkent en erkent, dan zal je ze ook niet zien bij medewerkers.

16 december 2015: Optioneel seminar: Persoonlijk onderhoud door René Diekstra
Wilt u ook in één dag meer controle over uw werk en leven? Het seminar Persoonlijk onderhoud biedt u wetenschappelijke psychologische inzichten over optimaal persoonlijk functioneren. Topdocent René Diekstra geeft u deze dag o.a. de mogelijkheid om zowel uw zelfkennis als uw mensenkennis te verhogen. Met als resultaat:

1) een volledig vernieuwd inzicht in uzelf en uw medewerkers,
2) u verhoogt uw persoonlijke effectiviteit drastisch
3) én u wordt voortaan uw eigen coach, zodat u sturing kan geven aan uw denken, werk en leven.

Voorwaarden

Tijd en locatie
Alle 11 colleges starten op 16.00 uur en duren tot 19.00 uur. Tijdens de colleges heeft u een half uur pauze (17.15 tot 17.45 uur) met een uitgebreide maaltijd. Heeft u een speciaal dieet? Laat het ons weten en neem contact op met Ria van der Holst 020 - 3059171. Het seminar op 18 december start om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Aanmelden
U kunt zich op twee manieren aanmelden:
1. via de website: www.managementboek.nl/psychologie. per e-mail: aanmelden@managementboek.nl
Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Door u aan te melden voor deze inspirerende bijeenkomsten gaat u akkoord met de in deze folder vermelde inschrijvingsvoorwaarden. Een week voor aanvang sturen wij u een herinnering en een routebeschrijving.

Investering
kies één van de drie opties
- Optie 1 Totaal pakket: U schrijft zich in voor de collegereeks ( 11 colleges) én het seminar ‘Persoonlijk onderhoud’. U betaalt € 3.495,-

- Optie 2 De collegereeks: U schrijft zich in voor de collegereeks ( 11 colleges) U betaalt € 2.995,-

- Optie 3 ‘Persoonlijk onderhoud’: U schrijft zich alleen in voor het seminar ‘Persoonlijk onderhoud’. U betaalt € 995,-. LET OP: u pakt €495,- korting op dit seminar als u het seminar in combinatie met de colleges afneemt!

Bij alle prijzen zijn inbegrepen: documentatie, koffie, thee en maaltijden. Het uitgebreide boekenpakket is niet bij de prijs inbegrepen. U kunt het boekenpakket apart bestellen. Iedere deelnemer krijgt bovendien een jaarabonnement op het tijdschrift Psychologie Magazine cadeau.

Groepsarrangementen
Speciaal voor organisaties die meerdere mensen willen afvaardigen, zijn er voor deze dag/reeks speciale groepsarrangementen ontwikkeld. Ook zijn er diverse mogelijkheden om programma’s op maat te maken. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met aanmelden@managementboek.nl.

Deelnamecertificaat
Deelnemers die deelnemen aan de gehele reeks, ontvangen na afloop een deelnamecertificaat

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is helaas niet mogelijk.

Informatie
Wanneer u inhoudelijke vragen over de reeks heeft, neemt u contact op met aanmelden@managementboek.nl.

Ook interessant voor u"

16 JUN
Seminar
De toekomst is nu, maar ben jij er wel klaar voor Als manager ben je constant bezig met vraagstukken over thuiswerken, generatie Y en Z en de opkomst van AI... het houdt niet op. Hoe zorg jij ervoor dat je ook morgen effectief blijft in je rol als manager? Meer
103,30
19 JUN
Seminar
De naam zegt het al: het TEAMING FESTIVAL is een dag waarin jij en je team centraal staan. Samen met je team volg je de plenaire gedeeltes. In break-out sessies neem je in je eigen ruimte je eigen team onder de loep. Meer
2.000,-
28 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden