Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Nieuw leiderschap met Menno Lanting, Yuri van Geest e.v.a.

Op zoek naar anders leidinggeven, sneller vernieuwen en duurzaam organiseren

Seminar met Menno Lanting, Yuri van Geest, Hans van der Loo, Evert Jan van Hasselt, Joep Schrijvers, Evert Jan van Hasselt

Seminar met Menno Lanting, Yuri van Geest, Hans van der Loo, Evert Jan van Hasselt, Joep Schrijvers, Evert Jan van Hasselt

Seminar: Nieuw leiderschap met Menno Lanting, Yuri van Geest e.v.a.

Op zoek naar anders leidinggeven, sneller vernieuwen en duurzaam organiseren

Met onder andere...

Menno Lanting Menno Lanting
Yuri van Geest Yuri van Geest
Hans van der Loo Hans van der Loo

Over dit seminar

Organisaties maken een transitie door die aansluit bij grote veranderingen in de maatschappij. Van leiders en leidinggevenden worden daardoor heel andere inzichten en competenties verwacht. Niet langer een op economische groei gerichte, strikte hiërarchie en een nadruk op industrie, maar een beweging naar meer waarden gedreven en servicegerichte organisaties.

Bovendien stellen de nieuwe technologieën ons in staat om meer te weten, sneller te reageren, beter samen te werken, meer en betere ideeën, duurzame projecten en diensten te bedenken.

Leiderschapsontwikkeling onder dit nieuwe gesternte betekent dat (aankomende) leiders versneld moeten werken aan meer zelfinzicht, aan een meer holistische visie op organiseren en aan een nieuwe manier van dienen, inspireren en stimuleren van mensen. Hoe kun je bijvoorbeeld de kracht van het samen maken van mooie dingen als hefboom gebruiken? Op welke manier gebruik je optimaal de kracht van nieuwe technologieën?

Balanceren en verbinden zijn daarbij twee sleutelfactoren. De leider die stappen wil zetten leert anders waarnemen en gebruikt het nieuw verworven zelfinzicht om actief anderen te ondersteunen bij het bereiken van de collectieve ambitie.

Geen eenvoudige opgave, wel een spannende reis om te maken.

Durft u op zoek te gaan naar nieuw leiderschap? Op 8 december bieden maar liefst 5 experts op het gebied van leiderschap en nieuwe organisaties u tijdens het seminar Nieuw leiderschap een roadmap en de noodzakelijke bagage aan om uw eigen weg te vinden.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 3 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

De Managementboek Events zijn CEDEO erkend. Inmiddels hebben meer dan 6000 professionals onze bijeenkomsten bezocht en hoog gewaardeerd.

Boekenpakket bij dit seminar

Van CEO naar tuinman
Evert Jan van Hasselt
Van CEO naar tuinman
20,99
Exponentiële organisaties
Salim Ismail
Exponentiële organisaties
24,99
Hoe word ik een speedboot?
Menno Lanting
Hoe word ik een speedboot?
12,50
Vaart maken
Hans van der Loo
Vaart maken
9,95

Sprekers

Menno Lanting
Menno Lanting
Menno Lanting ondersteunt organisaties om aangesloten te blijven op de snel veranderende wereld. Hij onderzoekt doorlopend hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En hij beantwoordt de vraag welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn. Menno Lanting schreef ‘Connect!’, dat in 2011 tot Managementboek van het Jaar werd verkozen. Daarnaast schreef hij ’Iedereen CEO’, ‘De slimme organisatie’, ‘Lead with a Tweet', ‘Olietankers en speedboten’, 'De disruptieparadox' en 'Het geheim van disruptie'.
Yuri van Geest
Yuri van Geest
Yuri van Geest, de stille kracht achter innovatief Nederland, is ambassadeur van Singularity University Nederland, medeoprichter van Mobile Monday Amsterdam, Quantified Self Europe en Lean Startup Machine NL en oprichter van innovatiebureau Trend8.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen teneinde om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Dat doet Hans vanuit betterday. Dit bureau, waar Hans mede-oprichter en mede-eigenaar van is, specialiseert zich in heldere cultuuranalyses, de realisatie van krachtige gedragsveranderingen en gewenste prestatieverbeteringen. Hans van der Loo is schrijver van bestsellers als ‘Waar haal je de energie vandaan?’, 'Kus de visie wakker’, 'Musk Mania (de vijf waanzinnige succesprincipes van Elon Musk)’, 'We hebben er zin in', 'Energy Boost' en 'Vaart maken'.
Evert Jan van Hasselt
Evert Jan van Hasselt
Tijdens zijn carrière in de automatisering zag Evert Jan het business landschap veranderen en besloot zich daarin te verdiepen. Hij ontdekte dat deze verandering veel fundamenteler was dan veel mensen dachten en hij heeft het daarom tot zijn missie gemaakt om mensen mee te nemen in deze ontwikkeling. De nieuwe business realiteit biedt enorme kansen voor de mensheid, maar de transitie er naar toe verloopt niet zonder slag of stoot. Evert Jan wil bij die transitie helpen en zo bijdragen aan een soepele overgang naar een duurzame, meer inclusieve samenleving. Om deze reden spreekt, schrijft en adviseert Evert Jan over nieuwe business modellen. Hoe breng je co-creatie tussen bedrijven en consumenten tot stand? Hoe past de deeleconomie in dit plaatje? Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. Hoe innoveer je als organisatie? Hoe boor je de creativiteit van mensen aan? Uiteindelijk komt het allemaal aan op leiderschap. Leiderschap in organisaties, maar ook persoonlijk leiderschap van eenieder afzonderlijk. "Want de transitie, die doen we samen!"
Joep Schrijvers
Joep Schrijvers
Joep Schrijvers studeerde Andragologie (veranderkunde) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan in de automatisering en promoveerde in 1993 op een proefschrift over computer ondersteunde cursusontwikkeling. Hij was als trainer verbonden aan the Vision Web en de Baak. In 2002 schreef hij de wereldwijde bestseller ‘Hoe word ik een rat?’. Daarna verschenen van zijn hand ‘Het maandagmorgengevoel’ en ‘Het wilde vlees’. Joep Schrijvers put uit een twintigjarige praktijkervaring als adviseur, manager en wetenschapper op het gebied van organisatieverandering en leerprocessen in profit- en nonprofitorganisaties. Hij houdt zich bezig met kwaadaardige, irrationele en toevallige processen in organisaties. Sinds vijf jaar is hij schrijver en columnist van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij. Joep is daarnaast bezig met een langjarig, breed, historisch onderzoek naar het thema ‘Leiderschap’.
Evert Jan van Hasselt
Evert Jan van Hasselt

Video

Praktische informatie

Locatie

Landgoed de Horst, Driebergen
Landgoed de Horst De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

09.30 uur Koffie en registratie

10.00 uur
Wavemakers: deinend leiderschap in een golvende wereld
Hans van der Loo is vandaag uw dagvoorzitter en laat zien hoe u er als leider, team en organisatie in slaagt om gedurfde sprongen naar het nieuwe te maken en de prestaties tot ongekende hoogten op te schroeven. Ga mee in de wereld van hedendaagse ‘wavemakers’ en leer hoe u zelf golven van verandering kunt maken.

11.00 uur
De exponentiële organisatie (ExO)
Yuri van Geest laat zien wat een ExO is, hoe zo een organisatie er uit ziet en wat wij hiervan kunnen leren. Aan de hand van enkele concrete cases gaat hij ook in op de rol van de ‘leider’ in de transformatie naar een exponentiële organisatie. Waar liggen de uitdagingen, wat zijn de interne en externe factoren die een rol spelen?

12.00 uur Social networking lunch

13.00 uur
Wendbaar werken in de 21e eeuw
Veel van de nieuwe, digitale technologie wordt nog vaak gezien als iets los staands waar u wat mee moet als u producten en processen wilt innoveren. De vereiste koppeling met strategie en organisatieverandering ontbreekt nog. Menno Lanting vertelt wat de businessmodellen van morgen zijn en hoe we beter van elkaar kunnen leren.

14.00 uur
Wereld van verandering
Evert Jan van Hasselt legt uit waarom ‘business as usual’ niet meer werkt en hoe het anders kan. Hoe brengt u co-creatie tussen bedrijven en consumenten tot stand? Hoe past de deeleconomie in dit plaatje? Hoe kunnen organisaties zich aanpassen aan de nieuwe businessrealiteit? En, bovenal, wat betekent dit voor leiderschap? Gelardeerd met sprekende voorbeelden en humor legt Evert Jan uit hoe de business van morgen eruit ziet.

15.00 uur  Social networking break

15.30 uur
De vijf E’s van goed leiderschap: de laatste E
Het westerse leiderschapsdenken van de oudheid tot gisteren laat zich met vijf E’s samenvatten. Goed leiderschap is ethisch, effectief, efficiënt en egalitair. Nu ook meer over die cruciale vijfde E voor u onthuld door uw leiderschapshistoricus: dr. Joep Schrijvers.

16.30 uur
Afsluiting door Hans van der Loo en social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 495,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 74,92 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

17 MEI
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden