Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Collegereeks: Breinkunde

Het meest complete programma over uw belangrijkste tool voor succes (en dat van uw medewerkers)

Collegereeks met Mark van Vugt, Margriet Sitskoorn, Dick Swaab, Marc Buelens, Erik Scherder, Theo Compernolle, Douwe Draaisma, Jan Willem van den Brandhof, Marc Buelens

Collegereeks met Mark van Vugt, Margriet Sitskoorn, Dick Swaab, Marc Buelens, Erik Scherder, Theo Compernolle, Douwe Draaisma, Jan Willem van den Brandhof, Marc Buelens

Collegereeks: Breinkunde

Het meest complete programma over uw belangrijkste tool voor succes (en dat van uw medewerkers)

Met onder andere...

Mark van Vugt Mark van Vugt
Margriet Sitskoorn Margriet Sitskoorn
Dick Swaab Dick Swaab

Over deze collegereeks

De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen. In sneltreinvaart wordt er steeds meer bekend over de werking van het brein en het functioneren van mensen. En daarmee komt er spectaculaire kennis boven drijven over leiderschap, emotie, stress en breinvriendelijk werken. En daar kunt u uw voordeel mee doen! Zonder hersenkennis geen mensenkennis.

De kans is echter groot dat u nog niet bent ingewijd in de wereld van het brein. En dat is jammer want uw werk zou er een stuk makkelijker van worden. Het antwoord: collegereeks Breinkunde De wonderschone kennis van hersenonderzoek vindt met deze reeks haar weg naar management en de werkvloer.

De reeks gaat 9 x ‘over de kop’ en biedt u de meest up-to-date kennis over het belangrijkste gereedschap van de mens. U krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen:
• In hoeverre zijn (management) vaardigheden aangeboren?
• Waarom houden onze hersenen niet van leiderschap?
• Gezond verstand en minder gezonde beslissingen:  hoe voorkomt u dat?
• Hoe luidt de gebruiksaanwijzing voor uw brein? Hoe maakt u optimaal gebruik van uw brein?
• Waar komen emoties vandaan en hoe beïnvloedt u emoties?
• Hoe kun je verborgen talenten aanboren?

Organisatie = Focus Conferences
Deze collegereeks is een productie van Focus Conferences i.s.m. Managementboek. Uw aanmelding wordt door hen bevestigd en gefactureerd.

Sprekers

Mark van Vugt
Mark van Vugt
Mark van Vugt is evolutionair psycholoog voor de groep organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van Vugt werkt ook voor het Instituut voor Cognitieve en Evolutionaire Antropologie aan de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Kent.
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.
Dick Swaab
Dick Swaab
Dick Swaab werd wereldberoemd met zijn werk over sekseverschillen in de hersenen. Toen hij het eerste verschil in de hersenen van homoseksuele mannen ontdekte, werd zijn onderzoek zelfs controversieel, maar na afloop moesten de critici toegeven dat ze fout hadden gezeten. Die ontdekking was maar een klein onderdeel van de kern van het onderzoek: het feit dat al in de baarmoeder vrijwel alles al in onze hersenen wordt vastgelegd, ons karakter, onze capaciteiten en beperkingen en onze aanleg voor hersenziekten. Dick Swaab is een internationaal werkend hersenonderzoeker, die een team leidt in het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. Hij was hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en dertig jaar lang directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij schrijft voor een breed scala aan kranten en tijdschriften: van Nature tot en met NRC Handelsblad.
Marc Buelens
Marc Buelens
Prof. dr. Marc Buelens doceerde management aan de Universiteit Gent en aan Vlerick Business School. Daarnaast is hij is partner van de Vlerick Business School en schrijft hij wekelijks een column bij 'Trends'. Zijn vakgebied is organisatiekunde en managementgedrag.
Erik Scherder
Erik Scherder
Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Ard Schenk en Dick Swaab geeft hij lezingen door het hele land. Hij is bekend van de Universiteit van Nederland en van De Wereld Draait Door.
Theo Compernolle
Theo Compernolle
Prof. Dr. Theo Compernolle is een neuropsychiater. Hij werkt als een onafhankelijke internationale consultant, executive (team)coach, trainer en key-note speaker. Hij is adjunct professor aan het CEDEP European Centre for Executive Development in Fontainebleau. Hij doceert en coacht aan business scholen in België, Nederland en Frankrijk, oa het INSEAD in Frankrijk, Vlerick in België en TIAS in Nederland. Hij was voorheen Suez Chair in Leadership and Personal Development aan de Solvay Business School, Adjunct Professor aan het INSEAD, Visiting Professor aan de Vlerick School for Management en Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 1985 adviseert en coacht hij managers en ondernemers, teams en bedrijven bij de emotionele, relationele en fysieke aspecten van leiderschap, in het bijzonder in tijden van stress en verandering. Hij publiceerde meer dan 100 artikels en 8 boeken. Hij startte zijn doctoraal onderzoek over stress in 1976. Zijn ideeën over individuele stress en stress in organisaties vatte hij samen in zijn boek “Stress, Vriend en Vijand” (1989). Dit eerste publieksboek in het Nederlands over stress werd een best-seller en is nog steeds een long-seller. Recent verscheen “BRAINCHAINS. Discover your brain and unleash its full potential in a hyperconnected multitasking world”. Zie www.brainchains.info. De Nederlandse vertaling "Ontketen je brein. Hoe hyperconnectiviteit en multitasking je hersenen gijzelen en hoe je eraan kan ontsnappen" werd meteen een bestseller. Het werd vertaald in het Russisch en Chinees. Er is een internet-learning versie van (voor oa smartphone) beschikbaar in het Nederlands (contact Remco Gerritsma: remco@focuslearningjourneys.nl) Voor mensen die te druk zijn om grondige boeken te lezen verscheen er een beknopte versie (50 pagina’s, 1 onderwerp per pagina van 250 woorden, en 50 illustraties) in het Engels, Frans en Nederlands (Amazon.com) Theo Compernolle studeerde Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, specialiseerde aan de Universiteit van Amsterdam (Neurologie), aan de Universiteit van Leiden (Psychiatrie) en aan de University of Pennsylvania (Systems Therapy). Hij promoveerde tot doctor in de geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij gaf leiding aan (poli)klinische diensten van de Katholieke Universiteit Leuven en Triversum in Amsterdam en Alkmaar. Meer informatie: www.compernolle.com Contact: office@compernolle.com
Douwe Draaisma
Douwe Draaisma
Douwe Draaisma (1953) is hoogleraar geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij is de auteur van 'De metaforenmachine', 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt', 'Ontregelde geesten' en 'De heimweefabriek'. Zijn boeken zijn vertaald in twintig talen, en onderscheiden met literaire en wetenschappelijke prijzen. In VERGEETBOEK staat de wonderlijkste eigenschap van het geheugen centraal: het vergeten.
Jan Willem van den Brandhof
Jan Willem van den Brandhof
Jan-Willem van den Brandhof richtte in 1992 BrainStudio op. Hij is geboeid door de vraag hoe mensen werken binnen bedrijven en door de eisen die er worden gesteld om de grote hoeveelheid informatie en ontwikkelingen bij te houden. Van den Brandhof raakte gefascineerd door het menselijke brein en zag in dat mensen moeten 'leren leren'. Mensen bezitten talrijke capaciteiten en talenten, maar laten ze vaak onbenut. Het is zijn levensmissie om met een team van professionele Brain Trainers mensen te helpen hun hersencapaciteit beter te benutten, vooral door gebruik van breinvriendelijke snelleertechnieken. Met als resultaat dat ze beter kunnen overleven in het informatietijdperk en meer rust in hun hoofd kunnen creëren.
Marc Buelens
Marc Buelens
Prof. dr. Marc Buelens is emeritus hoogleraar en partner aan de Vlerick Business School. Zijn vakgebied is organisatiekunde en managementgedrag.

Praktische informatie

Locatie

Nyenrode Universiteit, Breukelen
Nyenrode Straatweg 25 Breukelen

Routebeschrijving

Programma

COLLEGE 1: DINSDAG 26 JANUARI 2016
Scan uzelve…..Dick Swaab
Waarom doen we wat we doen? Dick Swaab neemt u mee op een fascinerende reis door ons brein. Na dit college kent u de werking van de hersenen op hoofdlijnen en weet u waarom wij onze hersenen zijn.

COLLEGE 2: DINSDAG 2 FEBRUARI 2016
Het brein en leiderschap Mark van Vugt
Wat maakt een goede of slechte leider? Waarom zijn sommige mensen volgers en andere leiders? Alle aspecten die we herkennen uit discussies en theorieën over leiderschap worden verklaard in een allesomvattende theorie.

COLLEGE 3: DINSDAG 9 FEBRUARI 2016
Het CEO - brein
Marc Buelens
Wat drijft u als manager? Hoe geeft u leiding en hoe neemt u beslissingen? Hoe gaat u om met stress? En hoe komt het toch dat zoveel verstandige mensen zo slecht managen? In het CEO-brein wordt alles geregeld.

COLLEGE 4: DINSDAG 16 FEBRUARI 2016
Het geheugen: zo werkt het (niet) Douwe Draaisma
Hoe onthouden wij dingen en waarom bestaat er eigenlijk geen vergeettechniek? Laat u invoeren in de geheimen van het geheugen.

COLLEGE 5: DINSDAG 8 MAART 2016
Bewegen en cognitie Erik Scherder
Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf in conditie, maar ook ons brein. Zijn boodschap: laat uw hersenen niet zitten!

COLLEGE 6: DINSDAG 15 MAART 2016
Manipulatie, beïnvloeding en gedragsverandering Margriet Sitskoorn
Hoe kun je sturen in manipulatie. Hoe kun je je eigen en andermans brein manipuleren of beïnvloeden? Hoe breng je een gedragsverandering teweeg?

COLLEGE 7: DINSDAG 22 MAART 2016
Ontketen je brein
Theo Compernolle
Over stress, multitasken en hyperconnectiviteit: verbeter uw cognitieve performance met 20-50%!

COLLEGE 8: DINSDAG 29 MAART 2016
Angst en irrationeel gedrag verklaard Damian Denys
Waarom slimme mensen (en managers) domme dingen doen.

MASTERCLASS: DINSDAG 5 APRIL 2016
Beter presteren door breinvriendelijke technieken
Jan-Willem van den Brandhof
Door de technieken en tips uit deze masterclass toe te passen, zult u tijd winnen, betere resultaten boeken en meer rust in uw hoofd creëren.

 

Voorwaarden

Aanmelden
Als u dat wenst, kunt u zich ook aanmelden per telefoon (010-4731397) of via e-mail. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van de collegereeks kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Deelnamekosten
Er zijn drie opties:
Optie 1: Het totaalpakket. U volgt alle 8 colleges én de
masterclass. U betaalt € 3.295,-
Optie 2: De collegereeks. U volgt alleen de 8 colleges.
U betaalt € 2.795,-
Optie 3: De masterclass. U volgt enkel de masterclass
‘Beter presteren met breinvriendelijke technieken’.
U betaalt € 995,-

LET OP: U krijgt € 495,- korting op de masterclass als u
deze in combinatie met de colleges afneemt (optie 1). Bij alle prijzen zijn inbegrepen: documentatie, koffie, thee en maaltijden.

Groepsarrangementen
Steeds meer organisaties sturen een delegatie van meerdere deelnemers naar onze seminars. Dat maakt het toepassen van de inzichten in de praktijk veel gemakkelijker: iedereen is bijgespijkerd en kan meteen samen aan de slag. Voor groepen gelden aangepaste, aantrekkelijke voorwaarden. Stuur ons een e-mail voor de mogelijkheden.

 

Deelnamecertificaat
Deelnemers die deelnemen aan de gehele reeks, ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Informatie
Voor overige informatie kunt u contact opnemen met de afdeling klantenservice, telefoon 010-4731397 of e-mail.

Incompany & groepsarrangementen
Bent u geïnteresseerd in een incompany training of wilt u met een groep deelnemen aan dit programma? Neem dan contact op met ons.

Ook interessant voor u"

03 JUN
Seminar
Hoe kunt u dan wel duurzaam werken aan maatschappelijke transities met uw partners? Hoe verandert u samen en behaalt u de gezamenlijke doelstellingen? En wat vraagt dat van uw organisatie, uw medewerkers en van u zelf? Meer
595,-
09 JUN
Seminar
Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar waar het in de praktijk werkelijk om zou moeten gaan: op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Ze willen terug naar de bedoeling. Meer
495,-
28 JUN
Seminar
Op dinsdag 28 juni 2022 vindt het Jaarcongres Verandermanagement plaats. Samen met jou gaan we er een geweldig inspirerend LIVE event van maken. Meer
650,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden