Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Seminar: Veranderdynamiek - Jaap Boonstra, Arend Ardon e.a.

Continu veranderen met daadkracht

Seminar met Jaap Boonstra, Arend Ardon, Leike van Oss, Jan Andreae, Mariënne Verhoef

Seminar met Jaap Boonstra, Arend Ardon, Leike van Oss, Jan Andreae, Mariënne Verhoef

Seminar: Veranderdynamiek - Jaap Boonstra, Arend Ardon e.a.

Continu veranderen met daadkracht

Met onder andere...

Jaap Boonstra Jaap Boonstra
Arend Ardon Arend Ardon
Leike van Oss Leike van Oss

Over dit seminar

Of het nu goed gaat, of slecht: veranderen is van alle tijden. En steeds vaker is het besef binnen organisaties aanwezig dat verandering in feite een continu proces is. De ene keer is er sprake van ‘verbeteren’, de andere keer van ‘reorganiseren’, en ook groei realiseren is een veranderproces an sich. U bent nooit klaar.

Dit vergt nogal wat. Van organisaties, maar vooral van de werknemers en de leiders die gestalte moeten geven aan veranderingen. De aloude vraag voor leidinggevenden en verandermanagers van ‘hoe krijg je ze mee?’ is in feite veranderd in ‘hoe hou ik ze in beweging?’. En, hoe hou ik mijzelf in beweging en draag ik continue bij aan de veranderingen? Veranderingen die slagen.

Tijdens deze dag kijken 5 doorgewinterde ‘veranderaars’ vanuit hun eigen expertise naar deze vraag, en meer:

  • Jaap Boonstra: Samenspel in veranderen
  • Leike van Oss: Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
  • Jan Andreae: Verandermoe. De rol van de leider
  • Mariënne Verhoef: Verandering als een stromend proces
  • Arend Ardon: Ontketen vernieuwing

Gedurende de dag zal aan dit seminar extra verdieping worden gegeven met enkele verrassende muzikale bijdragen. Jaap Boonstra begeleidt de hele dag als uw dagvoorzitter, observator en verandergids.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 4 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Boekenpakket bij dit seminar

Verandermanagement in 28 lessen
Jaap Boonstra
Verandermanagement in 28 lessen
20,99
Ontketen vernieuwing!
Arend Ardon
Ontketen vernieuwing!
23,99
Verandermoe
Jan Andreae
Verandermoe
20,99
Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
Leike van Oss
Onderweg - Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties
52,50

Sprekers

Jaap Boonstra
Jaap Boonstra
Prof. dr. Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatiedynamiek aan ESADE Business School in Barcelona. Hij is tevens visiting professor ‘Organizational change’ bij WU (Vienna University for Economics and Business). In Nederland is Jaap Boonstra verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). In het verleden was hij hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Universiteit van Amsterdam. Als adviseur begeleidt hij maatschappelijke organisaties in complexe veranderingen. Recent publiceerde hij als schrijver of redacteur meerdere boeken in het Nederlands waaronder Leiders in cultuurverandering (Van Gorcum, 2014), Veranderen van Maatschappelijke Organisaties (Business Contact, 2017), Perspectieven op Veranderen (Management Impact, 2018), Perspectieven op Leiderschap (Management Impact, 2018) en Veranderen als Samenspel (Management Impact, 2018).
Arend Ardon
Arend Ardon
Dr. Arend J. Ardon (1967) is sociaal en organisatiepsycholoog én bedrijfskundige. Sinds 2001 is hij vennoot bij Holland Consulting Group. Ardon is gepassioneerd veranderkundige. Hij begeleidt veranderingsprocessen, meestal op het snijvlak van strategie-implementatie, cultuurverandering en leiderschap. Als kerndocent is Ardon verbonden aan de opleiding Master of Science in Management Consultancy van de RSM Erasmus University, waar hij organisatieadviseurs opleidt die al enkele jaren actief zijn in het vak. Ardon wordt ook door diverse organisatieadviesbureaus ingehuurd om interne professionaliseringstrajecten te begeleiden. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker tijdens congressen en seminars.
Leike van Oss
Leike van Oss
Leike van Oss werkt als organisatieadviseur, interim-manager en teamcoach en vormt sinds 1998 samen met Jaap van 't Hek Organisatievragen (www.organisatievragen.nl). Van Oss werkt met name in de publieke sector met een breed scala aan organisaties aan hun verandervraagstukken. Samen met Jaap van ’t Hek schreef ze de boeken Onveranderbaar, Ondertussen, Onderweg en Onomkeerbaar. Ze is een van de auteurs van het boek Meer dan de som der delen.
Jan Andreae
Jan Andreae
Jan Andreae (1957) is change and development professional en motivational speaker. Hij is in Nederland een autoriteit op het gebied van het verbinden van persoonlijk en maatschappelijk leiderschap.Hij werkt nationaal en internationaal op het terrein van empowerment, leiderschap, veranderstrategieën en conflicthantering. In zijn stijl van werken verstaat hij de kunst om de maatschappelijke actualiteit heel persoonlijk en dichtbij te maken en dat wat persoonlijk en dichtbij is in een grotere context te plaatsen. Op zoek naar de essentie gebruikt hij humor, plezier en vlijmscherpe confrontaties als middel om mensen en het doel te bereiken.
Mariënne Verhoef
Mariënne Verhoef
Mariënne Verhoef is directeur-bestuurder bij Jeugdinstelling Spirit. Zij is verder onder andere lid Raad van Commissarissen bij Twynstra Gudde.

Video

Praktische informatie

Programma

09.30 uur Koffie en registratie

09.30 uur Koffie en registratie

10.00 uur Veranderdynamiek
Opening van deze dag door Jaap Boonstra

10.15 uur Samenspel in veranderen - Jaap Boonstra

Veranderen doe je nooit alleen. Het gaat om een samenspel tussen leidinggevenden, medewerkers en externe belanghebbenden. Hoe kunnen spelers in veranderingen dit samenspel vormgeven en hoe gaan ze om met tegenspel? Hoe creëren ze een heldere richting, geven ze elkaar de ruimte en komen ze samen tot resultaat? Jaap Boonstra bespreekt met u de dynamiek in veranderingsprocessen en hoe u deze dynamiek benut om succesvol te veranderen.

11.15 uur Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties - Leike van Oss

Geplande verandering bedenken is makkelijker dan ze ook gerealiseerd krijgen zoals bedacht. In de praktijk pakken veranderingen vaak wat anders uit. Wat kan je als veranderaar doen als je weet dat organisaties robuust en deels onveranderbaar zijn en door jou bedachte veranderingen niet zomaar overnemen? Hoe krijg je het dagelijks handelen van mensen veranderd in een context die voortdurend uitlokt het voormalig succesvolle gedrag te blijven vertonen? Kortom; hoe krijg je de verandering van papier?

12.15 uur Lunchbreak

13.00 uur Verandermoe - Jan Andreae

Organisaties moeten voortdurend veranderen, en de manager is degene die zijn mensen daarbij begeleidt en aanstuurt. Jan Andreae ziet dagelijks de druk die leiders (en medewerkers) bij alle veranderdrift ervaren. Hij bespreekt wat er nodig is om echte gesprekken te voeren, verandering (weer) op gang te brengen en de persoonlijke kracht van medewerkers te vergroten.

14.00 uur Spirit: Verandering als een stromend proces - Mariënne Verhoef

Mariënne Verhoef, vertelt onder meer over hoe Spirit van een centraal gestuurde organisatie, haar werk op een zelfsturende integrale manier in de wijk organiseerde: "weg van de hokjesgeest en processen van onderop laten komen, mensen enthousiasmeren, en vooral ook ondernemerschap aanjagen en ondersteunen. Maak gebruik van de energie en motivatie van mensen."

15.00 uur Social Networking Break

15.30 uur Ontketen vernieuwing! Blokkades wegnemen en beweging creëren - Arend Ardon

Veranderkracht is overal; je moet het alleen wel zien. Met onze ingesleten veranderroutines leggen we de vernieuwing vaak aan ketens. Herken ze, werp ze af, en creëer beweging. Deel je geloof, herken vlammetjes en wakker die aan en zie hoe kleine initiatieven zich kunnen uitbreiden tot een grote beweging.

16.30 uur Afsluiting door Jaap Boonstra, en social networking borrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 545,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt het actuele boekenpakket ter waarde van € 107,44 (incl. btw). Wellicht is een boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Bent u voornemens om met meerdere deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Ook interessant voor u"

19 SEP
Seminar
Op 19 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over toekomstbestendig leiderschap: Future Focused Leadership. Meer
995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden