Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Collegereeks: Organisatiecultuur en gedrag

Leidinggeven aan gedragsverandering

Collegereeks met Thijs Homan, Daniel Ofman, Oscar David, Marc van Eck, Roos Vonk, René Diekstra, Menno Lanting, Jaap Boonstra, Jeroen Busscher

Collegereeks met Thijs Homan, Daniel Ofman, Oscar David, Marc van Eck, Roos Vonk, René Diekstra, Menno Lanting, Jaap Boonstra, Jeroen Busscher

Collegereeks: Organisatiecultuur en gedrag

Leidinggeven aan gedragsverandering

Met onder andere...

Thijs Homan Thijs Homan
Daniel Ofman Daniel Ofman
Oscar David Oscar David

Over deze collegereeks

Eén van de belangrijkste taken van een manager: leidinggeven aan gedragsverandering. Een pittige opgave, want u stuit hoe dan ook op weerstand. Dit maakt het lastig om de zaken anders te doen en patronen te doorbreken. Wat kun je als leidinggevende doen om gedragsverandering en borging te realiseren?

De twee grootste dilemma’s van leidinggeven aan gedragsverandering
1. de meeste mensen verzetten zich tegen verandering in hun directe omgeving
2. mensen willen best mee bewegen, maar ze willen niet veranderd worden of het gevoel hebben dat ze moeten veranderen

De kern van het verhaal: je kunt mensen niet veranderen, mensen veranderen alleen zichzelf. Met dit principe in het achterhoofd leert u tijdens deze reeks hoe u kunt leidinggeven aan gedragsverandering.

U leert van absolute topexperts uw medewerkers te begeleiden van de oude naar de nieuwe situatie.

Organisatie = Focus Conferences
Deze collegereeks is een productie van Focus Conferences i.s.m. Managementboek. Uw aanmelding wordt door hen bevestigd en gefactureerd.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Collega's en andere ongemakken
Roos Vonk
Collega's en andere ongemakken
21,-

Sprekers

Thijs Homan
Thijs Homan
Prof. dr. Thijs H. Homan is emeritus hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Zijn onderzoek en advieswerkzaamheden gaan niet over ‘hoe verandering moet’, maar over ‘hoe verandering gaat’. Hij publiceerde: Teamleren, Organisatiedynamica, Het Et-cetera-principe, In Control?, De Veranderende Gemeente.
Daniel Ofman
Daniel Ofman
oprichter, Core Quality International, auteur van 'Bezieling en kwaliteit in organisaties'.
Oscar David
Oscar David
Oscar David (1965) is organisatiepsycholoog, executive coach, adviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. De afgelopen 25 jaar begeleidde hij leiders en professionals in de top van een groot aantal internationale ondernemingen, ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen.
Marc van Eck
Marc van Eck
partner van strategisch marketingadviesbureau Business Openers.
Roos Vonk
Roos Vonk
Hoogleraar psychologie met als expertise zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling, feedback, beïnvloeding en gedragsverandering. Naast haar werk aan de Radboud Universiteit geïnteresseerd in het toegankelijk en toepasbaar maken van wetenschappelijke inzichten voor een breed publiek, middels populair-wetenschappelijke boeken, columns (jarenlang voor Intermediair) en lezingen.
René Diekstra
René Diekstra
Prof. dr. René F.W. Diekstra is psycholoog, emeritus-hoogleraar, lector Jeugd en Opvoeding en columnist. Hij introduceerde, samen met zijn leermeester psychotherapeut Albert Ellis, de zogenoemde rationeel-emotieve therapie en daarmee de cognitieve gedragstherapie in Nederland en West-Europa.
Menno Lanting
Menno Lanting
Menno Lanting is freelance strateeg en innovator. Hij werkt met directies en Raden van Bestuur op het gebied van digitaal leiderschap, connectivity, strategie en business innovatie. Daarnaast is hij actief als gastdocent, spreker en ondernemer.
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatiedynamiek’ aan Esade Business School in Barcelona, hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Rotterdam School of Management, en kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Als onafhankelijk adviseur ondersteunt hij organisaties in hun ontwikkeling. Hij schreef meerdere boeken over organisatieverandering, organisatiecultuur en leiderschap.
Jeroen Busscher
Jeroen Busscher
consultant cultuurverandering, docent creatieve processen, HKU.

Praktische informatie

Locatie

Nyenrode Universiteit, Breukelen
Nyenrode Straatweg 25 Breukelen

Routebeschrijving

Programma

1e college: Olietankers en speedboten (7 april 2016)
Menno Lanting
‘Speedboten’ zijn innovatieve organisaties die zich voortdurend weten aan te passen aan veranderende omstandigheden. Ze kenmerken zich door een combinatie van mensgericht werken en het slim inzetten van de kracht van technologie. Ze zijn lichtvoetig georganiseerd, met weinig management, en zetten zwaar in op het netwerk.

Innovatieve organisaties staan door hun opstelling dichter bij de klant; er is een hoge graad van passie en vakmanschap en een duidelijke, inspirerende organisatiecultuur. Menno Lanting legt in dit college uit waarom de cultuur van organisaties steeds belangrijker wordt.

2e college: Leiders in cultuurverandering (14 april 2016)
Jaap Boonstra
Cultuurverandering is een van de meest moeilijke wegen om strategische en organisatorische veranderingen in organisaties te bewerkstelligen. In dit college biedt Jaap Boonstra voorbeelden, inzichten en inspiratie om succesvol te werken aan strategische en culturele veranderingen in organisaties.

3e college: Internal branding (21 april 2016)
Mark van Eck
Het merk als kompas om het gedrag en de houding van uw medewerkers te sturen.

4e college: Een positieve organisatiecultuur (28 april 2016)
Daniel Ofman
Inspiratie en inzet zijn niet te koop, maar worden verkregen als wat je doet inhoudelijk klopt, je houding klopt en de verhoudingen kloppen. Klopt één onderdeel niet, dan eindig je als organisatie of als mens uiteindelijk met niets. Daniel Ofman stelt helder en duidelijk dat er grenzen zijn aan wat maakbaar is, wanneer verandering een doel kan zijn en wanneer niet.

5e college: Organisatiedynamica en de grenzen van 'management' (12 mei 2016)
Thijs Homan
Centraal in dit college staat de paradox: hoe kun je de doelstellingen waar je voor staat realiseren, terwijl je eigenlijk maar relatief weinig controle hebt over alles wat er zich in en om de organisatie afspeelt? Volgens Thijs Homan overschatten wij onszelf schromelijk als we denken dat we de cultuur in onze organisatie wel even managen. Wie weet veranderen cultuur en gedrag op hele andere manieren dan via de managementkant. En wat zijn die manieren dan?

6e college: Macht en krachtenspel in uw organisatie (19 mei 2016)
Oscar David
Macht valt niet te ontlopen. Het hoort bij het leven. Net als geld, seks, geboorte en dood. Waar mensen zijn en waar mensen zich organiseren is macht aanwezig. Tijdens dit college schetst Oscar David drie vormen van macht en de invloed daarvan op uw organisatiecultuur. Spannend college over ‘The Wolf of Wall Street’, macht en seks, macht en ego, macht en verslaving, de krochten van ons ego, verantwoordelijkheid, organisatie-opstellingen en… integriteit.

7e college: De psychologie van gedragsverandering (26 mei 2016)
Roos Vonk
Mensen willen wel veranderen, maar ze willen niet veranderd wórden. Extra complicatie is dat mensen zichzelf vaak afschermen van feedback die hun zelfbeeld bedreigt – terwijl die feedback juist onmisbaar is om te leren en tot zelfverbetering te komen. Als wetenschapper én als coach/trainer is Roos Vonk zeer goed bekend met de weerstanden van mensen waar het gaat om correcte zelfkennis en gewenste gedragsverandering. Hoe kunt u als manager feedback geven op een dusdanige manier dat u die weerstand overwint zodat de zelfkennis van uw medewerkers wordt bevorderd en ze tot ontwikkeling komen?

8e college: De psychologie van leiderschap (2 juni 2016)
René Diekstra
Hoe het beste uit jezelf en je mensen te halen. Ontwikkel uzelf van manager tot leider.

Masterclass: Interventietechnieken voor effectieve teams (16 juni 2016)
Jeroen Busscher
Jeroen Busscher geldt al jaren als een van de meest vooraanstaande denkers in Nederland op het gebied van organisatiecultuur. Daarnaast is hij een ervaren, energetisch en inspirerend spreker. Hij schreef ondermeer de bestsellers ‘Pimp je afdeling’ en ‘Onbeperkt houdbaar’.

Voorwaarden

Aanmelden
Als u dat wenst, kunt u zich ook aanmelden per telefoon (010-4731397) of via e-mail. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Door u aan te melden voor deze reeks, gaat u akkoord met de in deze folder vermelde aanmeldingsvoorwaarden. Een week voor aanvang sturen wij u een herinnering en een routebeschrijving.

Deelnamekosten
De kosten van deelname aan de volledige cyclus (alle 8 colleges plus masterclass) incl. documentatie, koffie, thee en maaltijden bedragen € 3.295,- (ex. btw). Prijzen zijn exclusief BTW. Aanmelden voor een of enkele colleges is in principe niet mogelijk. Wel kunt u iemand in uw plaats laten deelnemen. Het is tevens mogelijk verschillende collega's of relaties deel te laten nemen. Op die manier neemt u een bedrijfsabonnement en stelt u anderen ook in staat om kennis te nemen van deze boeiende stof.

Groepsarrangementen
Steeds meer organisaties sturen een delegatie van meerdere deelnemers naar onze seminars. Dat maakt het toepassen van de inzichten in de praktijk veel gemakkelijker: iedereen is bijgespijkerd en kan meteen samen aan de slag. Voor groepen gelden aangepaste, aantrekkelijke voorwaarden. Stuur ons een e-mail voor de mogelijkheden.

Deelnamecertificaat
Deelnemers die deelnemen aan de gehele reeks, ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is helaas niet mogelijk.

Ook interessant voor u"

19 MRT
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-
21 MRT
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
11 JAN
Collegereeks
Werken met mensen en begeleiden van mensen – uiteindelijk gaat het allemaal over gedrag. Om wat mensen doen, hoe ze denken en hoe ze omgaan met gevoelens. Individueel en in de omgang met anderen. Meer
7.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden