Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kookboeken die ik maandelijks raadpleeg

Kook jij graag? Ik wel, het liefst met lekker veel groenten en weinig koolhydraten. Dit zijn de boeken die mij inspireren, elke keer weer.

Karin is marketeer bij Managementboek.

Karin de Zwaan | 30 december 2021

In dit overzichtje vind je de kookboeken die (nieuwe) klassiekers zijn in huize de Zwaan. En dat zijn vaak boeken voor de dagelijkse maaltijd en meestal geschikt om met het hele gezin uit te eten.

Rukmini Iyer

De groene bakplaat

Hou je van heerlijk en smaakvol eten? Maar heb je geen tijd om elke dag uitgebreid in de keuken te staan? In De groene bakplaat van Rumini Iyer vind je een groot assortiment van recepten die allemaal neerkomen op: neem een berg groenten, mix er wat kruiden door en smijt het in de oven. Sommige gerechten moeten iets langer in de oven dan anderen, maar dat verandert de voorbereidingstijd natuurlijk niet. Dus ondertussen kun je wat anders doen, handig voor op je thuiswerkdag. Oh ja: alle recepten zijn vegetarisch. Liever vlees? Iyer heeft nog een aantal andere bakplaatboeken.

Janneke Vreugdenhil

Koolhydraatarme bijbel

Mijn nieuwste aanwinst. Een heel breed boek met maaltijden voor elk moment van de dag. Van brood en crackers tot soepen, cocktails en toetjes. Alleen als je van pasta houdt moet ik je echt teleurstellen: je zult het met courgettini moeten doen.

Jamie Oliver

Jamie Oliver - 7x anders

Uit dit kookboek is de dubbele paprikakip met kikkererwten onze favoriet! Tjokvol met groenten en toch voelt het als puur comfortfood.

Loethe Olthuis

Zin en onzin in de supermarkt

Geen kookboek, maar wel een fijn naslagwerk. ‘Wat zit er nu eigenlijk in al die zo overtuigend aangeprezen producten? Wat moeten we nu echt kopen en eten, voor onszelf, onze kinderen, het milieu en onze portemonnee?' lezen we in de flaptekst van Zin en onzin in de supermarkt. En dat is precies wat je van dit boek kan verwachten. Het eerste hoofdstuk gaat over vlees. Wat betekent twee sterren beter leven eigenlijk? Loethe Olthuis legt het uit en geeft hier en daar haar mening. Maar het fijne is, dat ze de zaak van meerdere kanten bekijkt. Blijf nadenken en maak je eigen keuzes.

Rukmini Iyer

De makkelijke bakplaat

Nog een boek uit deze fijne reeks. Voor als we wel een keer vlees eten. Met name handig in dit boek zijn de lijstjes met oventijden en -temperaturen van vlees, vis, koolhydraten en groenten.

Rukmini Iyer

India Express

Deze kwam op de lijst omdat ik vaker curry wil maken en eens wat anders wil dan mijn go-to recept van Jamie Oliver. Fan van Iyer was ik al (zie dit lijstje) en ook dit boek is net zo toegankelijk als haar eerdere boeken.

Over Karin de Zwaan

Karin is marketeer bij Managementboek.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Karin de Zwaan

Karin is marketeer bij Managementboek.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden