Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Collegereeks: Koplopers in de zorg

Formules voor succes

Collegereeks met Jaap Jan Brouwer, Philip J. Idenburg, Jeroen Kemperman, Anton Cozijnsen, Renco Bakker, Kjeld Aij, Gijs van Wulfen, Marleen Bekkers, Robin Bremekamp, Anke Huizenga, Wim Driesse, Patty van Belle, Ben van Gent, Hans Blom, Marianne van der Harten

Collegereeks met Jaap Jan Brouwer, Philip J. Idenburg, Jeroen Kemperman, Anton Cozijnsen, Renco Bakker, Kjeld Aij, Gijs van Wulfen, Marleen Bekkers, Robin Bremekamp, Anke Huizenga, Wim Driesse, Patty van Belle, Ben van Gent, Hans Blom, Marianne van der Harten

Collegereeks: Koplopers in de zorg

Formules voor succes

Met onder andere...

Jaap Jan Brouwer Jaap Jan Brouwer
Philip J. Idenburg Philip J. Idenburg
Jeroen Kemperman Jeroen Kemperman

Over deze collegereeks

Deze collegereeks richt zich op de toekomst van de zorg. De speciale uitdagingen van de zorgsector vereisen een fundamenteel andere benadering en voorbereiding.

In 9 colleges brengen we theorie en praktijk bij elkaar en leert u hoe u onderwerpen als verandermanagement, innovatie en leiderschap toekomstgericht invult en hoe andere besturingsconcepten en bedrijfsprocessen uw organisatie verstevigen.

Wij baseren ons daarbij mede op de ‘best practices’ van zorgorganisaties, die in het boek ‘Koplopers in de zorg’ zijn opgetekend.

Bestel hier het uitgebreide boekenpakket met hierin de boeken van alle meewerkende auteurs aan deze collegereeks.

De vorige edities (najaar 2013, voorjaar en najaar 2014) werden zeer hoog gewaardeerd door de deelnemers.

Groepskorting
Bent u voornemens om met 3 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

De Managementboek Events zijn CEDEO erkend. Inmiddels hebben meer dan 5000 professionals onze bijeenkomsten bezocht en hoog gewaardeerd.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Koplopers in de zorg
Jaap Jan Brouwer
Koplopers in de zorg
28,50

Sprekers

Jaap Jan Brouwer
Jaap Jan Brouwer
Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.
Philip J. Idenburg
Philip J. Idenburg
Philip J. Idenburg is als cocreator van Ouder Worden 2040 vanaf het begin af aan betrokken geweest als aanjager en programmaleider. Hij is daarnaast als managing partner verbonden aan strategie- en innovatiebureau BeBright en ondersteunt zorgpartijen op het gebied van strategie en innovatie-vraagstukken. Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Diagnose 2025’ (2010), ‘Sociaal Wonen 2030’ (2013), ‘Diagnose Transformatie’ (2017) en de jaarlijkse uitgaven van ZorgEnablers. Daarnaast is hij o.a. lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Mijzo – een vernieuwende VVT organisatie die bijdraagt aan de regionale zorgtransformatie, en lid van de Raad van Advies (RvA) van de IGJ.
Jeroen Kemperman
Jeroen Kemperman
Jeroen Kemperman is Senior Manager Strategie, Programma's en Investeringen bij Achmea, divisie Zorg & Gezondheid.
Anton Cozijnsen
Anton Cozijnsen
Prof. dr. Anton J. Cozijnsen is sinds 1982 zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft verschillende adviesbureaus geadviseerd, zoals BMC (Leusden) en Turner Advies Groep, en is ruim zes jaar verbonden geweest aan Holland Consulting Group. Sinds 2010 is hij verbonden aan NCOI Opleidingsgroep als Directeur Onderzoek. Vanaf 1985 is hij verbonden aan de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Vrije Universiteit. In 2000 is hij benoemd tot hoogleraar Verandermanagement aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. De rede die hij hield tijdens zijn inauguratie had als titel 'Anders veranderen; een balans tussen mens en technologie'. Hij is promotor van verschillende promovendi die bezig zijn met thema's binnen de gebieden leiderschap en veranderkunde. Cozijnsen heeft inmiddels als (co)auteur twintig boeken geschreven op de gebieden veranderen en adviseren. Verder voerde hij de redactie en presenteerde hij een Teleac tv-programma op het gebied van verandermanagement.
Renco Bakker
Renco Bakker
Ing. Renco J.M. Bakker (1969) is managing director van BPMConsult, een organisatie-adviesbureau gericht op procesmanagement. Hij houdt zich bezig met organisatie-inrichtings en veranderingsvraagstukken, gericht op een betere horizontale prestatie van organisaties. Hij begeleidt diverse organisaties bij interventies op horizontaal denken, construeren, besturen en samenwerken, vanuit verschillende achtergronden, zoals ISO 9000, Lean, het INK managementmodel en procesgericht werken. Meer info: www.bpmconsult.com
Kjeld Aij
Kjeld Aij
dr. Kjeld Aij is verpleegkundige en bedrijfskundige en ruim achttien jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij gaf uitvoering aan diverse projecten op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid en nam onder meer het initiatief om het lean denken en werken in de operatiekamers te introduceren. Kjeld heeft een Master Black Belt aan de Technische Universiteit in Barcelona en behaalde zijn MBA aan de Business School Nederland, waarvoor hij onderzoek deed naar leiderschap en succesvol veranderen in organisaties, in het bijzonder naar de rol van het middenkader. Sinds 2015 is hij Directeur bedrijfsvoering van de Divisie Acute Zorg bij Amsterdam UMC (voorheen VUmc en AMC) waar hij voorheen hoofd Anesthesiologie & Operatieve Zorg was. In 2010 werd hij aangesteld als onderzoekslid van het Lean Healthcare Research Consortium van de Stanford University in San Francisco (VS). Sinds 2013 is hij eveneens lid van het Center for Lean Healthcare Research van The Ohio State University en het Fisher College of Business in de VS. In 2015 promoveerde hij op de rol van leiderschapsgedrag bij een succesvolle en duurzame toepassing van lean principes in ziekenhuizen. Hij is verbonden aan Lean in de Zorg netwerk (Lidz) en publiceert regelmatig over lean. Samen met Bas Lohman schreef hij eerder het boek 'L2 zorg. Lean leiderschap in de praktijk'.
Gijs van Wulfen
Gijs van Wulfen
Gijs van Wulfen is bedrijfseconoom, marketeer en innovatieversneller. Hij adviseerde bij achtereenvolgens Ernst & Young en Boer & Croon vele organisaties over marketing- en innovatie strategieën. In 2002 startte hij zijn eigen bedrijf Big Tree Marketing Innovators, dat zeer uiteenlopende klanten helpt bij het bedenken van nieuwe productideeën, het organiseren van innovatie en het introduceren van nieuwe producten in de markt.
Marleen Bekkers
Marleen Bekkers
Marleen Bekkers is werkzaam bij ICSB Marketing en Strategie. Zij heeft jarenlange ervaring met het begeleiden en ondersteunen van de strategievorming voor organisaties in uiteenlopende sectoren. Ze houdt vooral van sectoren of plantengroepen die van nature niet aan marketing denken, zoals de not for profit of R&D-ers of andere professionals. Marleen Bekkers werkte ook mee aan 'De Marketingbox').
Robin Bremekamp
Robin Bremekamp
Robin Bremekamp is oprichter van Common Eye (www.commoneye.nl).
Anke Huizenga
Anke Huizenga
Anke Huizenga is sinds 2008 directeur/bestuurder van ZuidOostzorg. Ontstaan uit een aantal opeenvolgende fusies van in totaal 4 zorgorganisaties. Daarvoor was zij werkzaam bij organisaties zoals Florence en HilverZorg. Zie ook: www.zuidoostzorg.nl.
Wim Driesse
Wim Driesse
Wim Driesse is lid Raad van Bestuur van Curamare.
Patty van Belle
Patty van Belle
Patty van Belle is directeur Stiching Arduin.
Ben van Gent
Ben van Gent
Ben van Gent is lid Raad van Bestuur van Florence.
Hans Blom
Hans Blom
Hans Blom is bestuurder/CEO bij Stichting MEE Plus.
Marianne van der Harten
Marianne van der Harten
Marianne van der Harten is bestuurder en directeur van Stichting de Noorderbrug.

Praktische informatie

Locatie

Landgoed de Horst, Driebergen
Landgoed de Horst De Horst 1, Driebergen

Routebeschrijving

Programma

COLLEGE 1: 28 SEPTEMBER 2015
BESTURINGSCONCEPTEN

COLLEGE 2: 5 OKTOBER 2015
BEDRIJFSPROCESSEN

COLLEGE 3: 12 OKTOBER 2015
LEIDERSCHAP

COLLEGE 4: 2 NOVEMBER 2015
LEIDERSCHAP

COLLEGE 5: 9 NOVEMBER 2015
SAMENWERKEN IN KETENS

COLLEGE 6: 16 NOVEMBER 2015
INNOVEREN

COLLEGE 7: 23 NOVEMBER 2015
BRILJANTE BUSINESS MODELLEN IN DE ZORG

COLLEGE 8: 30 NOVEMBER 2015
VERANDEREN

COLLEGE 9: 7 DECEMBER 2015
LIJNEN NAAR DE TOEKOMST

 

Voorwaarden

De deelnamekosten voor deze collegereeks bedragen € 2.395,- (excl. btw) per persoon, inclusief documentatie, consumpties, maaltijd. Iedere deelnemer ontvangt het boek ‘Koplopers in de zorg’ ter waarde van € 28,50 (incl. btw). Het uitgebreide boekenpakket is niet bij de prijs inbegrepen, maar kunt u apart bestellen.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk)annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Ook interessant voor u"

19 SEP
Seminar
Op 19 september komen sprekers uit de nationale én internationale top samen in Amsterdam. Om je in één dag bij te praten over toekomstbestendig leiderschap: Future Focused Leadership. Meer
995,-
26 SEP
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden